Boşanma Sebepleri Nelerdir?

Boşanma sebepleri 2019 yılında da aslında önceki yıllardan farklı değil ya da sonraki yıllardan daha başka olmayacak. Ancak boşanma sebepleri nelerdir sorusunun yanıtları bizlerin şaşırmasına neden oluyor; çünkü günümüzde görücü usulü evlilikler geçmişe göre çok daha az. Peki birbirini severek evlenen çiftler neden boşanma sebepleri ile birbirlerine karşı geliyorlar? İşin asıl garip yanı bu, yoksa boşanma sebepleri 2019 yılı için de her zamankinden farksız dedik ve sizlere boşanma sebepleri hakkında bilgi vermek istedik…

En Bilinen Boşanma Sebepleri

■ Evlenmeden önce her şey çok daha farklıdır. Birbirinizi çok seviyor ve özlüyor olmanıza karşın, evlendikten sonra her gün bir arada olmaya başlarsınız. Artık onu ne kadar beğendiğinizi ya da özlediğinizi söylemeye pek de ihtiyacınız yoktur. Tabi bu durum onun için de geçerlidir. Dolayısı ile evlenmeden önce var olmayan mesafeler evlilik sonrasında ortaya çıkmaya başlar. Artık o sizin için garantidir. Onu takdir etmenize gerek olmadığını düşünürsünüz; hatta zaten sürekli bir arada olan insanların davranışları birbirlerine batmaya başlar. Hal böyle olunca, boşanma sebeplerinden ilki ortaya çıkmış olur ki o da kopukluktur.

■ Severek evlenen çiftler başlarda, birbirlerini sevdikleri hatta birbirlerine aşık oldukları için çok tutkuludurlar. Ancak, biraz önce de belirtmiş olduğumuz gibi, evlendikten sonra işler değişir ve arzulanmadığınızı hissetmeye başlarsınız. Aslında partnerinizin ne kadar tutkulu bir insan olduğunu da bildiğiniz için, boşanma sebepleri nelerdir sorusunun yanıtlarından biri daha ortaya çıkmış olur. Belki severek evlenmeseniz, böyle bir sorununuz olmayacak.

■ Boşanma sebepleri 2019 listesinde yer alan bir diğer madde de, aslında eşine gerçekten aşık olmadığını anlamaktır. Aslında onun yanında kendinizi çok rahat hissediyorsunuzdur. Ama aşık değilsinizdir. Siz sadece o rahatlığı aşık olmakla karıştıran bir haldesinizdir ve bunu evlendiğinizde fark edersiniz. İnsanlar genellikle aşık olmakla sevmeyi birbirine karıştırırlar. Aslında aşkın ömrü en fazla üç yıldır. Önemli olan sevgidir. Ama aşk yoksa evlilik de yok diyenler boşanma sebepleri arasına bu durumu rahatlıkla dahil edebilirler.

■ Evlilik, önemli sorumlulukları beraberinde getiren bir kurumdur. Siz büyürsünüz ve zamanla istek ve ihtiyaçlarınız da değişir. Dolayısı ile evli iseniz, isteklerinizi de ihtiyaçlarınızı da eşinizle birlikte şekillendirmelisiniz. Evlilik, ortak bir geleceği, aşkı ve sadakati gerektirir. Bu anlamda fedakarlık yapamayan ve kendi isteklerini gerçekleştirebilmek adına boşanan insanların sayısı oldukça fazladır.

■ Sadece, yeni biri ile aynı şeyleri yaşamaktansa, var olan ilişkinizdeki partnerinizle evlenerek bir hayatı paylaşmayı düşünerek evlenirseniz, bu da çok yanlış bir evlilik seçimi olacak ve yarı yolda takılıp kalacak; boşanmak isteyeceksiniz. Bu durum hem size, hem de eşinize çok şey kaybettirir. Aşık değilseniz evlenmemelisiniz. Evet belli bir yaştan sonra toplumun sizden beklentisi evlenmeniz yönündedir. Ama siz sadece bu beklentiyi gerçekleştirmek adına uzun süreli ilişkinizi evliliğe çevirirseniz, bu durum sadece karşılıklı mutsuzluk getirecektir.

■ Sevgilinizi senelerdir tanıyor da olsanız, onunla aynı evi paylaşmaya başladıktan, yani evlendikten sonra, onun her gün yeni bir özelliğini keşfetmeye başlarsınız ve bu özellikler her zaman sizi mutlu etmez. Senelerdir evli çiftler bile birbirlerini tam anlamı ile tanıyamadığını söylerken, siz sevgilinizi her yönü ile tanıdığınızı söylerseniz yalan söylemiş olursunuz. Sonradan keşfedilen dürüst olmama, aşırı sahiplenme, maddi problemlere tepki verme… gibi konular boşanma sebepleri 2019 listesinde yer almaktadır.

■ Boşanma sebepleri nelerdir sorusunun son yanıtı ise gerçek hayatın filmler ya da kitaplardaki kadar mükemmel olmadığını keşfetmektir. Evlilik sabır ister. Eşiniz sizin her özel gününüzü hatırlayamaz. Her zaman mükemmel zamanlarınız olmaz. Tüm bunlar sizin birbirinizle uyumlu olmadığınızı size düşündürebilir ve bu durum da boşanma sebepleri arasında yer alabilir. Ama ince eleyip sık dokuyarak evlenin.

Yorum yapın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.