2011 Babalargünü Ve Babalar Günü Tarihi Ne Zaman?

Özel günler vardır; bazıları sadece ülkemizde kutlanan özel günlerdendir; bazıları ise, tüm dünyada kutlanan özel günler arasında sayılabilmektedir. Babalar günü de, tüm dünya çapında kutlanan özel günlerden bir tanesidir. Babalargünü, genellikle, Haziran ayının üçüncü pazar günü kutlanırken, ülkemizde bu tarih hiç bir şekilde değişmemektedir; ve babalargünü, Türkiye’de her senenin Haziran ayının üçüncü pazar gününde kutlanmaktadır. 2011 babalar günü ne zaman diye merak edenleriniz varsa, yarın; yani, 19 Haziran 2011’de, 2011 babalar günü kutlanacaktır.

Babalar gününün de, diğer tüm özel günler gibi bir tarihi bulunmaktadır. Anneler günü kadar eski olmadığı düşünülen babalargünü, bazı tarihçilere göre, Antik Roma’lıların zamanından bu yana kutlanmaktadır. Babalar gününün tarihi için, Antik Roma dönemini belirten tarihçilerin yanısıra, babalar gününün tarihinin Batı Virginia’da doğuşu ile ilgili düşüncelerini savunan tarihçiler de bulunmaktadır.
Babalar günü tarihinin Batı Virginia’da doğuşunu savunan bazı tarihçiler, babalargünü için şöyle bir hikaye anlatıyorlar: John Dowdy, annesinin ölümünün sonrasında, kendisine bakan, hem annelik hem de babalık yapan babası için, babalargünü kutlanmasını istemiştir.
Babalargünü tarihi için bir grup başka tarihçi de, şu hikaye ile babalar günü tarihi hakkında şu hikaye ile karşımıza çıkmaktadır: John Bruce Dodd, annesini, 6. çocuğunun doğumu sırasında kaybetmiştir. 1910 yılında Washington’da yaşanan bu olay sonrasında, babasının, çocuklarına bakmak için hayatını feda ettiğini görmüş; ve Wiliam Smart adına özel bir gün kutlaması yapılmasını isteyerek, babalargünü’nü babasına armağan etmeyi istemiştir.
Babalar günü tarihi, farklı kişiler tarafından, farklı babalar günü tarihleri ile anılsa da, 2011 babalar günü ne zaman sorusunun cevabı, 19 Hazirandır. Babalar günü tarihine baktığımızda, babalar gününün henüz ortalarda olmamasına karşın, babalar günü oluşturulmasını isteyen kişiler var olmuştur. Bu durum bizim için bir avantaj niteliğindedir. Babalar günü hali hazırda zaten vardır; bu günü değerlendirip, bir avantaj olarak görmeli; ve asla haklarını ödeyemeyeceğimiz babalarımızı, bu özel günde, kutlamanın en güzeliyle ödüllendirmemiz gerekmektedir.

Yorum yapın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.