Nasıl Ayakkabı Almalıyım? Sağlıklı Ayakkabı Nasıl Olmalıdır?

Sağlıklı ayakkabı seçimi, sağlıklı ayakkabı nasıl olmalıdır, nasıl ayakkabı alınmalı, nasıl ayakkabı almalıyım… Ayakkabılarla ilgili bu sorular, zaman zaman hepimizin aklını karıştırmaktadır. Bu yazımızda sizlerin bu sorularını yanıtlamaya çalışacağız. Biliyoruz ki, pek çok kişi, tavsiyelerimize uymayacak, çünkü onlar, ayak sağlığına önem vererek merak etmelerine karşın, görüntüye de önem veriyor, ama pek çok kişi de tavsiyelerimize uyacak; çünkü, onlar, yanlış ayakkabı seçimi dolayısı ile, ayak sağlıkları daha önceden ciddi anlamda tehdit edilmiş kişiler. Peki o halde nasıl ayakkabı alınmalı, sağlıklı ayakkabı nasıl olmalıdır, sağlıklı ayakkabı seçimi, ve nasıl ayakkabı almalıyım sorularınızın yanıtlarını bulmaya çalışalım:

Nasıl ayakkabı almalıyım diyenler, genellikle görüntüsü şık ayakkabıları tercih ediyorlar. Fakat şunu unutmamak gerekiyor ki, sağlıklı ayakkabı seçimi, sağlıklı ayakkabı nasıl olmalıdır sorusunun yanıtlarından geçiyor; ve yine aynı yanıtlar, nasıl ayakkabı alınmalı sorusunun da yanıtı niteliğinde oluyor. Pek çok iş kadınının topuklu ayakkabı ile işe gidip, dönüşte babetler ile eve döndüklerini görüyoruz. Bu durum, topuklu ayakkabı giymeleri dolayısı ile ayaklarında meydana gelen yara; ve parmak deformasyonundan kaynaklanıyor. Ayak sağlığında ise, en gündemde olan konunun parmak deformasyonu olduğunu unutmamak gerek elbette. Sağlıklı ayakkabı seçiminde, mutlaka topuklu ayakkabı almak istiyorsanız, topuk boyunun dört santimden fazla olmamasına dikkat etmenizin gerekliliği uzmanlar tarafından öneriliyor.
Sağlıklı ayakkabı nasıl olmalıdır sorusunun yanıtları arasında, topukları dört santimi aşan, ucu sivri ayakkabılar; ve kovboy çizmeleri yer almıyor. Sağlıklı ayakkabı seçimi için topuk boyunun üç ya da dört santimi geçmemesi gerekiyor. Yumuşak derili ayakkabıların tercih edilmesi ile birlikte, geniş tabanlı ayakkabılar da, nasıl ayakkabı alınmalı sorusunun yanıtları arasında kendisine yer buluyor. Sağlıklı ayakkabı seçiminde dikkat edilen bu noktalar ile, ayak sağlığını tehdit eden parmak deformasyonundan olabildiğince kurtulmak mümkün.
Sağlıklı ayakkabı nasıl olmalıdır sorusunun yanıtları arasında sıfır topuğun da yer almadığını unutmamanız gerekiyor elbette, ancak, ayağın kendini en doğal hissettiği ayakkabı, nasıl ayakkabı almalıyım sorusunun yanıtı olacaktır, bu bilgiyi de unutmamak çok önemlidir.

Yorum yapın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.