Fasülye Turşusu Nasıl Yapılır? Fasülye Turşusu Tarifi

Bu yazımızda sizler için fasülye turşusu hakkında bilgiler vermeye çalışacağız. Pek çoğunuz belki de fasülye turşusunu hiç duymamış olabilir; ancak unutmayın ki, fasülye turşusunu bir kere yiyen kişi ondan vazgeçemiyor. Yani fasülye turşusu aslında oldukça lezzetli, sevilen, ve tadına doyulmayan turşu tarifleri arasında yer alıyor. Peki fasülye turşusu nasıl yapılır? Şimdi sizler için, fasülye turşusu nasıl yapılır sorusunun yanıtları arasında yer alan fasülye turşusu tarifinden söz edeceğiz…

Fasülye turşusu için gerekli malzemeler:
Yarım kilo sivri biber
Yarım kilo taze fasülye
Dört diş sarımsak
Üç tane Arnavut biberi
İki yemek kaşığı tuz
Bir yemek kaşığı sirke
Kaynar su
Ilık su
Buzlu su
Gördüğünüz gibi, fasülye turşusunun bir özelliği var ki, üç farklı ısıda su, fasülye turşusunun malzemelerini oluşturuyor. O halde zaman kaybetmeyelim, ve bakalım fasülye turşusu nasıl yapılır? Fasülye turşusu tarifi nasıl olur?
Fasülye turşusu nasıl yapılır? Fasülye turşusu tarifi:
Kaynar su bir tencereye alınır, ve kaynamaya devam eder şekilde iken içerisine taze fasülyeler ilave edilir. Ortalama on dakika kaynaması, ve bu şekilde haşlanması gerekmektedir. Başka bir kabın içerisine ise buzlu su konulur, ve haşlanan taze fasülyenin, süzülmesinin sonrasında da buzlu suyun içerisine alınması, ortalama on dakika da burada bekletilmesi gerekmektedir. Sonrasında, fasülye turşusunun kavanozu alınır, ve içerisine, öncelikle biberler bir sıra halinde dizilir, sonrasında ise, buzlu suyun içerisinde beklemesinin ardından süzülmüş olan taze fasülyeler turşu kavanozunun içerisine yerleştirilir. Üzerine yeniden biberlerin dizilmesinin ardından, taze fasülyelerin kalanları da dizilir, ve sonrasında da sarımsaklar yerleştirilerek, tüm bu malzemelerin üzerine tuz ilave edilir. Sonrasında sirkenin, turşu kavanozunun içerisine dökülmesi gerekmektedir. Fasülye turşusunun üzerini kapatacak kadar suyun da ilave edilmesinin sonrasında, turşu kavanozunun kapağı sıkıca kapatılır, ve ortalama on gün, serin, ve karanlık bir yerde bekletilmesinin ardından afiyetle tüketilir…

Yorum yapın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.