Mersin’in Denizi Nasıl? Mersinin En Güzel Sahili Neresi?

Mersin’in denizi nasıl sorusunu sorduğunuz pek çok kişi, henüz Mersin2de denize girmemiştir muhtemelen. Ancak bir önyargı ile Akdeniz’in denizinin güzel olmadığını; dolayısı ile Mersin’in denizinin de güzel olmayacağını söyler. Ancak iddia ediyoruz: Bir kere Mersin’de denize girerlerse, gittikleri her yerde Mersin’in denizini aramaya başlarlar.

Akdeniz’de, Ege sahillerinde gördüğünüz kadar çok koy göremezsiniz. Bu da size deniz hakkında bir olumsuz önyargı oluşturabilir. Oysa ki denize sadece koylarda girilmez. 20 kilometreyi bulan plajlar zaten size o koyları arama gereği hissettirmezler. Adana, Konya, Gaziantep, İstanbul, Kahramanmaraş… gibi yakın illerden pek çok kişi yaz tatilini Mersin’de geçirir.

Mersinin En Güzel Sahili Neresi
Mersin’in Denizi Nasıl

Çünkü onlar Mersin’in denizinin ne denli güzel ve temiz olduğunu iyi bilirler. Öyle ki plaj olarak kullanılmayan doğal sahillerde bile kumsalı olan Mersin denizi hem temiz hem de bir anda derinleşmeyen bir yapıya sahiptir. Bu da hiç yüzme bilmeyen birinin bile rahatlıkla deniz sefası sürmesini olanaklı hale getirir.

Ayrıca en ekonomik deniz tatillerinden birini Mersin’de yapabileceğiniz konusunda da sizinle iddiaya girebiliriz. Kireçli beyaz kayaları bulunan Mersin denizinin suyu ise sıcacıktır; kesinlikle üşümezsiniz. Yapraklı Koy ve bunun gibi bir kaç yer hariç elbette. Ve soğuk deniz suyunu sevenler de oraları tercih ederler zaten…

Mersin'in Denizi Nasıl
Mersin’in Denizi Nasıl

Mersin’in denizi nasıl sorusuna hala yanıt arıyorsanız bir pelikan düşünün. Siz denizde yüzerken size arkadaşlık eden bir pelikan… İsterse dilediği başka bir denize gidebilecek olmasına rağmen Mersin’de kalan, şehri öyle bir benimseyen ki denizden çıkıp suyunu içtikten sonra yeniden denize giren bir pelikan… Denizi bir de ona sormak lazım belki…

Mersin’in Denizi Nasıl?

Mersin’in denizi nasıl sorusunun yanıtını şimdi de plajlar hakkında bilgi aktarımında bulunarak verelim isterseniz. Bu noktada sitemiz içerisinde daha önce de Alanya’nın denizi nasıl sorusunun yanıtlarını paylaşmıştık. Deniz tatili için araştırma yapıyorsanız bu konuyu da gözden geçirebilirsiniz.

• Tisan Yarımadası: En popüler Mersin halk plajları arasında yer alan Tisan Plajına gitmek için bir sitenin içerisinden geçmek gerekiyor. Sitede evi bulunanlar evlerini haftalık ya da aylık olarak kiraya verebiliyorlar. Ve yine aynı site, günübirlik ziyaretçilere şezlong ve şemsiye konusunda problem yaratabiliyor şeklinde bir söylenti mevcut.

Ancak iki tarafın da deniz olması dolayısı ile havanın rüzgarlı olduğu günlerde,bir tarafta dalga varsa diğer taraftan denize rahatlıkla girebilmeniz mümkün. Günübirlik tekne turları da burada mola veriyor ve misafirlerine yüzme molası avantajı sağlıyor. Burada denizin çok temiz olduğunu belirtmeden geçmeyelim.

Konum ile gittiğinizde sizi çok sapa yerlere götürdüğünü görebilir ve yanlış bir yere yönlendirildiğinizi düşünebilirsiniz. Ancak siz konumu takip etmeye devam edin. Çünkü doğru yoldasınız. Malum gittiğiniz yer bir koy niteliğinde…

• Yeşilovacık Halk Plajı: Mersin’in denizi nasıl sorusunun yanıtını biraz önce verirken de belirttiğimiz gibi, hiç dokunulmasa da temiz ve geniş bir kumsala sahip yerler arasında yer alıyor. Yaz turizmi açısından gelişmiş olmaması dolayısı ile şezlong ve şemsiye bulamayabilirsiniz. Havanon rüzgarlı olduğu zamanlarda ise deniz dalgalıdır.

• Mavikent Sahili: Yeşilovacık’ta Mavikent tatil sitesinin önünde yer alan plajdan denize çam ağaçları arasından girebilirsiniz. Şehirden izole bir koy havasında olan Mavikent sahili içerisinde herhangi bir işletme bulunmamaktadır. Dolayısı ile her şeyinizi yanınızda götürmeniz önemli.

• Boğsak Koyu: Denizi çok temiz ve dalgasız; aynı zamanda da sığ olan Boğsak Koyu, çevrede bulunan salaş işletmeler ve kamp yerlerinden oluşmakta. Burada bulunan bungalovlarda bir kaç gün geçirebilir; çadır da kurabilirsiniz. Ancak duş, wc, şemsiye, şezlong… gibi olanaklar için günübirlik tatillerde yine bu işletmeleri kullanabilirsiniz. Kabin yok.

Mersinin En Güzel Sahili Neresi?

Mersinin en güzel sahili neresi sorusunun yanıtları arasında Akçakıl Plajı da yer alıyor. Çam ormanı kıyısında yer alan bu plajda çakıllar var; adını da onlardan alıyor. Kamp ve karavancılar tarafından çok sık tercih edilen bir plaj. Çevresinde çok sayıda işletme de mevcut. Burası ucuz tatil nasıl yapılır sorusuna yanıt niteliği de taşıyor.

• Barbaros Koyu: Çok sakin bir koy olan Barbaros koyu’na günübirlik tekne turları ile yüzme molası verildiğinde mutlaka gitmiş olmalısınız. Buranın denizi Mersin’deki diğer sahillere göre daha tuzludur. Karayolu ile de ulaşım sağlayabilirsiniz. Ancak çevrede hiç bir işletme bulunmadığı için yanınızda tüm ihtiyaçlarınızı götürmeniz önemli.

• Kum Mahallesi Plajı: Plajı ve denizi kum olan Kum Mahallesi Plajı, Mersinin en güzel sahili neresi sorusunun da yanıtları arasında yer alıyor. Sabahları çarşaf gibi olan denizin akşam üzeri dalgalandığı belirtiliyor. Ancak burada yatılı kalacaksanız, geceleri çok fazla sivrisinek olduğunu da belirtmeden geçmemeliyiz. Peki sivrisineklerden korunmak için ne yapmak lazım?

• Yapraklı Koy: Haftasonu çok kalabalık olabilen Yapraklı Koy, daha önce de belirttiğimiz gibi suyu biraz soğuk bir deniz. Plajı kumsal. Etrafı kayalıklarla çevrili. Doğal bir havuz gibi… Şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Ayrıca burada mutlaka sıcak lokma tatlısı yemelisiniz. Balık da yemenizi önerdiğimiz yemekler arasında yer alıyor.

• Susanoğlu Plajı: Yapraklı Koy’un hemen sonrasında bulunan bu plaj çok geniş birkumsala sahip. Dolayısı ile çocuklu aileler tarafından da çok sık tercih ediliyor. Hafta sonları çok kalabalık olabiliyor. Şezlong ve şemsiye kiralama olanağınız da mevcut. Burada bir kaç günlük ya da aylık ev kiralamanız da mümkün.

• Kapızlı Sahili: Geniş ve kumsal bir sahili bulunan Kapızlı sahili, şezlong ve şemsiye de kiralayabileceğiniz bir yer. Ancak etrafta çok fazla işletme bulabilmeniz söz konusu değil. Dolayısı ile hazırlıklı gitmenizde fayda var.

Mersin Erdemli Sahili Nasıl?

Mersin Erdemli sahili nasıl sorusuna yanıt verirken yine plajları tanımamız gerekiyor. Ki bu plajlar arasında Kızlar Hamamı Koyu da yer alıyor. Narlıkuyu’da Akyar bölgesinde yer alıyor. Denizi çok temiz ve berrak. Çünkü içme suyunun denizle birleştiği yer burası. Dolayısı ile su da oldukça soğuk. Piknik alanı, duş, wc gibi alanlarise ücretli…

• Akyar Koyu: Buranın da denizinin suyu çok soğuk. Koyun yanında büyük bir piknik alanının bulunduğunu da ilgilenenler için belirtmeden geçmeyelim. Kızlar Hamamı Koyunun yanında yer alıyor.

• Altınorfoz Plajı: Altınorfoz Otel’in plajı olsa da denizin muhteşem olduğu yerler arasında sayılabilir. Kumsal olması dolayısı ile çocuklarınızla da rahatlıkla burada denize girebilirsiniz.

• Limonlu Plajı: Adını bölgede yetişen limonlardan alan bu plajın sahili de oldukça kumluk.

Kız Kalesi Halk Plajı: Bildiğiniz gibi Kız Kalesi Mersin’in sembolleri arasında yer almaktadır. Ve plajda bu sembole karşı yüzebilirsiniz. Denizi temiz, dingin ve sığdır. Deniz bisikleti kiralayarak ya da farklı olanaklarla Kızkalesine de çıkabilirsiniz. Ancak burası özellikle hafta sonları çok kalabalık olacaktır.

Mersin’deaslına bakarsanız plajlar ve yazlıklar Mezitli’den başlar. Bozyazı, Gülnar, Aydıncık, Anamur… boyunca da devam eder. Dolayısı ile sayılamayacak kadar çok plaj ve tesis bulabilmenizin mümkün olduğunu belirtmeden geçemeyiz. Ayaş’ta Mersin’in en güzel denizleri arasında yer almaktadır örneğin.

Kimsenin bilmediği sakin bir yerde denize girmek isterseniz Susanoğlu’nu biraz geçip Tozara’ya gidebilir, Konyalılar sitesinin önü ya da yan tarafını tercih edebilirsiniz. Bölgede duş olmamakla birlikte bir restoranın kabini ve wc’si bulunmaktadır. Şezlong ve şemsiye hizmeti de yoktur. Ancak Mersin’in denizi nasıl dediğinizde burası en güzel yanıtlardan biridir.

Mersin’de Eylül’de tatile gidilir mi sorusuna kesinlikle Evet yanıtını verebilirsiniz. Ve en ucuz tatil nerede yapılır, Türkiye’de en ucuz tatil yerleri neresi sorularına da yine Mersin şeklinde yanıt verebiliriz.

Yorum yapın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.