Horlamanın Nedenleri Ve Evde Horlama Tedavisi

Bu yazımızda sizlere horlama ile ilgili bilgiler vereceğimizi, horlama nedir sorusunun yanıtı ile birlikte, horlamanın nedenlerini anlatacağımızı belirtmemiz gerekmektedir. Sonrasında ise, evde horlama tedavisi ile ilgili bilgilerden söz ederek, horlamanın bitkisel tedavisi, ve horlamanın bitkisel çözümünü anlayacağımızı belirtmeliyiz. Siz de horlama hakkında bilgi edinmek istiyorsanız, bilgilerimizi hemen sizlerle paylaşmaya başlayalım:

Horlama nedir? Bir solunum yolu rahatsızlığı olan horlama, uyku sırasında kişinin sesli nefes alması halidir. Çevresindeki kişileri çok rahatsız ettiğini de belirtmemiz gerekmektedir. Peki horlamanın nedenleri nelerdir? Genizde, ya da burunda bulunan anatomik bir tıkanıklı horlamanın nedenleri arasında ilk sırada yer almaktadır. Ağız ya da burun yolunda, polip türü dokuların oluşması da bölgelerde darlıkların oluşmasına neden olduğundan, poliplerin de horlamanın nedenleri arasında yer aldığını belirtmemiz gerekmektedir. Dil kasları gevşer, ve bunun sonucunda, uyku sırasında dil arkaya doğru giderek boğazın tıkanmasına neden olursa da oluşabilecek olan horlama, bademcik şişmesine, ya da geniz etine bağlı olarak da oluşabilmektedir. Burun tıkanıklığına neden olan nezle, grip, ya da sinüzit de horlamanın nedenleri arasında yer alan diğer sebeplerden sayılabilmektedir.

Evde horlama tedavisi yapılabilmekte, ve horlamanın bitkisel tedavisi, ya da horlamanın bitkisel çözümü bulunabilmekle birlikte, horlamanın nedenlerinin öncelikli olarak bir doktor tarafından, özellikle de Kulak Burun Boğaz uzmanı tarafından saptanmasının gerektiğini hatırlatmamız gerekmektedir. Peki evde horlama tedavisi için, horlamanın bitkisel tedavisi, ya da horlamanın bitkisel çözümü nasıl uygulanır? Gelin birlikte gözden geçirelim:

800 gram suyun içerisine üç adet beyaz lahana yaprağının atılması, ve bu suda beyaz lahana yapraklarının haşlanması gerekmektedir. Sonrasında ise, elde edilen bu suyun, sabah ve akşam olmak kaydı ile günde iki sefer aç karna birer bardak içilmesi gerekmektedir.

Evde horlama tedavisi için, horlamanın bitkisel tedavisi olması adına önerilen bir diğer yöntem de şu şekilde uygulanmaktadır: Bir bardak kaynamakta olan suyun içerisine bir tutam adaçayı atılır, bir dakika kaynatılmasının sonrasında ateşten alınan adaçayı bir dakika da aynı su içerisinde demlendirilir. Sonrasında bu suyun içerisine bir çay kaşığı kaya tuzu; ve bir çay kaşığı da karbonat atılır. Bu malzemelerin birbirine güzelce karışarak su içerisinde erimesi sağlanır. Ardından hazırlanan bu karışım içerisinden adaçayı süzülür, ve karışım bir damlalığa alınarak, yatmadan önce baş geriye atılıp, her iki burun damlasına da damlatılır. Sonrasında başın bir kaç dakika aynı pozisyonda kalması sağlanır. Bu uygulamanın çocuklarda gerçekleştirilecek olması halinde ise tuzun daha az eklenmesi gerektiğini belirtmeliyiz. Arzu ederseniz bu karışımın içerisine bir kaç damla da ozon yağı damlatabilir, ve karışımı gargara olarak da kullanabilirsiniz.

Yorum yapın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.