Kefirin Faydaları Kefir Ne Zaman İçilir? Kimler Kullanamaz?

Kefirin faydaları hakkında yeteri kadarbilgi sahibi olan ya da olmayan pek çok insan, süt ürünleri arasında yoğurttan sonra en çok kefir tüketimi gerçekleştiriyor. Bir probiyotik olan ve ayrana benzer yapısı ile bilinen kefir, tüm faydalarından önce bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Marketlerde hazır olarak satılan kefirin faydaları ile üst düzeyde iletişim kurabilmek adına onu mutlaka evde kendiniz mayalamalısınız. Bunun için keçi, inek ya da koyun sütü kullanabilirsiniz. Kefiri maya ya da kefir taneleri kullanarak rahatlıkla mayalamanız mümkündür.

Kefir Ne Zaman İçilir
Kefirin Faydaları

İçeriğinde B1, B2, K2, Kalsiyum, Magnezyun, Folik Asit ve probiyotikler dahil çok sayıda bileşen bulunduran kefiri tek başına içebileceğiniz gibi meyvelerle birlikte de tüketebilirsiniz. Hatta kek ya da farklı pastalar yaparken, malzemeler arasında yer alan süt yerine kefir kullanımı da gerçekleştirebilirsiniz.

Kefir hakkında bilgi sahibi olabileceğiniz farklı konulara sitemiz içerisinden erişim sağlayabileceğinizi de belirtmeden geçmeyelim. Pek çok Avrupa ülkesinde de yaygın olarak kullanılan kefir bugünlerde pek çok kişi tarafından Maymun Çiçeği virüsü ile savaşabilmek adına kullanılacak gibi görünüyor.

Kefir Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler hakkında doğru bilgilereulaşır ve sağlıklı kefir mayası kullanırsanız hiç bir problem yaşamadan bu sağlıklı içeceği hazırlayabilirsiniz. Soğuk içilmesi dolayısı ile yaz aylarında çok sık tercih edebileceğinzi bir içecek olduğunu da belirtmeden geçmemeliyiz.

Kefirin Faydaları
Kefirin Faydaları

Sindirim sistemi ve kalp ve damar sağlığı açısından çok önemli faydaları bulunan kefirin çok daha farklı şeylere de neden olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Bunların ilki bağışıklık sistemini güçlendirmek. Peki ya başka?

Kefirin Faydaları

Kefirin faydaları hakkında bilgilerimize ilk ıolarak şu araştırma ile başlayalım: İrlanda’lı bilim adamlarının yapmış olduğu araştırmaya göre, günde bir bardak ev yapımı kefir tüketmek, bağışıklık sistemini güçlendiren etki göstermektedir.

• Hücrelerin yenilenmesini sağlayan kefir, kanser hücrelerinin gelişimini engelliyor. Dolayısı ile tümör oluşumunu da önlüyor. Bunun için düzenli olarak kefir tüketimi gerçekleştirilmesi öneriliyor.

• Kefir tüketiminin düzenli gerçekleştirilmesi, astım ve alerji sorununun önlenmesi adına yardımcıdır.

• Kemik gelişim ve sağlığı açısından önemli olan kefir, gelişme çağındaki çocukların sağlıklı diş ve kemiklere kavuşmalarını olanaklı hale getirirken, menopoz dönemindeki kadınlarda da osteoporozu; yani kemik erimesini önlüyor.

• Kabızlık, bağırsak iltihapları ve bağırsak kanseri gibi sorunların giderilmesi ve önlenmesinde, kısacası bağırsak florasının düzenlenmesinde kefirin önemli katkıları bulunuyor.

• İçeriğinde bulundurduğu Biotin, B1, B12 ve K vitaminleri ile kefir, genel sağlık durumunu iyileştirici etki gösteriyor.

Tansiyonu dengeliyor

• Yaşlanma etkilerini azaltıp genç kalmayı sağlıyor ve yaşam süresini uzatıyor.

• Sindirim sisteminin düzenli çalışmasını olanaklı hale getiriyor.

Kefirin faydaları arasında kötü kolesterolü düşürmek de yer alıyor.

• Metabolizmayı hızlandırarak zayıflamaya yardımcı oluyor.

• Akciğerdeki enfeksiyonel problemlerde çözüm niteliği taşıyor.

• Enerji vererek, kendini daha iyi hissetmeyi olanaklı hale getiriyor.

• Kan damarlarını temizliyor.

• Bağırsak tıkanıklığı sorununu gideriyor.

• Kalp hastalıklarında tedavi edici etken niteliği kazanıyor.

• Tümörlerin büyüklüğünü azaltıyor.

• Sedef ve egzama gibi cilt hastalıklarının tedavisine katkıda bulunuyor.

• Hastalıklarda ya da ameliyat sonrasında iyileşme sürecini kısaltıyor.

• Stresli dönemlerde sakinleştirici görevi üstleniyor. Depresyon tedavisine katkıda bulunuyor.

• Uyku bozukluğu sorununu çözüyor.

Kefir Ne Zaman İçilir?

Kefir ne zaman içilir? Yetişkin her birey, günde en fazla iki bardak kefiri, istediği herhangi bir zamanda tüketebilir. Ancak gelişme çağındaki çocuğunuz için kefir tüketimi gerçekleştirecekseniz, kefirin faydalarından çocuğunuzun maksimum seviyede faydalanması adına bu yararlı içeceği ona yatmadan önce içirmelisiniz. Eğer çocuğunuzun mide sağlığı ile ilgili problemleri varsa, kefiri yatmadan en az iki saat önce tüketmesi önerilmektedir.

Kefir Günde Ne Kadar Tüketilmeli?

Kefir günde ne kadar tüketilmeli sorusunun yanıtını, gün içerisinde en fazla iki bardak şeklinde verebiliriz. Ancak fazlasını tüketmemeli, her şeyde olduğu gibi kefir tüketiminde de abartıdan uzak durmalısınız. Bir bardak tüketmenizin de yeterli olacağını belirterek, bunu yatmadan önceki zaman dilimine ayarlamanızı önerebiliriz.

Ancak çocuklar için kefir tüketimi günde bir çay bardağı ile sınırlı kalmalı.Ve bunu da yatmadan önce içirmelisiniz. Eğer çocuğunuzun sindirim sistemi ile ilgili bir problemi var ise yatmadan iki saat önce içirmeyi tercih etmenizde fayda var. Üzerine de hiç bir şey tüketmemeli.

Kefir Kimler Kullanamaz?

Kefir kimler kullanamaz sorusunun yanıtları için ilk olarak laktoz intoleransı olan kişilere değinmeliyiz. Bunun haricinde, yemek yerken kefir tüketmeniz, sindirim sisteminiz açısından iyi olmayabilir. Dolayısı ile midenizde çok şey varken kefir içmemelisiniz.

Kefir tüketiminde aşırıya kaçmamanın da önemini daha önce belirttiğimiz gibi yine hatırlatmak isteriz.

Her Gün Kefir İçersek Ne Olur?

Her gün kefir içersek ne olur sorusuna en basitinden: bağışıklık sisteminiz güçlenir,genel sağlığınız iyiye doğru gider şeklinde yanıt verebiliriz. Bunun yanında bağırsaklarınızdaki yararlı bakterilerin sayısı artar. Bu durum da beraberinde bağırsak florasının sağlığını getirir. Kefirin faydaları hakkında detaylı bilgiyi daha önce de vermiştik. Kısaca bir kaç faydayadeğinmek istersek:

• Şişkinliği azaltıyor; ishale iyi geliyor.

• Kan şekerini ve vücuttaki yağ asidi seviyesini düşürüyor.

• Sindirim sistemini mikroplardan korumaya yardımcı oluyor. Antibiyotik kullanımı sonrasında kötü bakterilerin zarar görmesini ama iyi bakterilerin korunmasını sağlıyor.

• İlaçların daha az yan etki göstermesinde yardımcı oluyor.

• Diş eti hastalıklarını tedaviye katkıda bulunuyor.

• Aknelere ve sivilcelere iyi geliyor.

• Saçları canlandırıyor:

Yorum yapın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.