Adet Sancısını Geçiren Yoga Hareketleri Yay Bebek Balık

Adet sancısını geçiren yoga hareketleri, MaviBoncuğum takipçileri tarafından soğuk kış günlerinde daha çok aranıyor. Çünkü zaten adet sancısı ile pek çok kadın baş etmek durumunda kalıyor. Buna baş ağrısı, bel – bacakağrıları, mide bulantısı, kramplar… da dahil oluyor. Böyle iken bile kimse bu duruma alışamıyor.

Genel olarak bakıldığında adet sancısı, uterusun kasılarak endometriyumu dışarı atmasından dolayı gelişir. Havaların soğuması ve üşütme nedeniyle de adet sancısının daha şiddetli yaşanması durumu söz konusu olur. Tam da bu sırada yogadan yardım alınabilir.

Adet sancısı ve krampların adı tıp dilinde, dismenore olarak bilinmektedir. Adet döneminde alt karın, sırt ve bacakların zonklaması ya da kramp şeklindeki ağrıları ifade eder. Peki Adet sancısını geçiren yoga hareketleri nelerdir?

Bu sorunun yanıtlarını ilerleyen bölümlerde vereceğiz. Ancak sitemizde daha önce adet sancısı hakkında daha farklı önerilerde de bulunmuştuk. Gözden geçirmek için linklerine tıklayabilirsiniz.

Adet sancısını ne keser?
Adet sancısına iyi gelen bitkiler
Adet sancısını ne geçirir?
Adet sancısını geçiren şeyler nelerdir?
Adet sancısına iyi gelen çaylar

Adet Sancısını Geçiren Yoga Hareketleri

Adet sancısını geçiren yoga hareketleri sayesinde rahatlamanız ve her hareketin farklı faydalarından yararlanmanız mümkün. Peki bu hareketler nelerdir, nasıl yapılırlar, hangi sorunlara nasıl iyi gelirler?

Yay Duruşu, Bebek Duruşu, Balık Duruşu, Bacaklar Duvarda Duruşu
Adet Sancısını Geçiren Yoga Hareketleri

İşte Adet sancısını geçiren yoga hareketleri:

Yay duruşu

Yay duruşu, üreme organlarını harekete geçirir ve rahmi güçlendirir. Ayrıca regl döneminde kabızlık ve rahatsızlıktan kurtulmanızı sağlayacaktır. Yerde yatarak başlayın. Elinizi yanınızda ve ayaklarınızı kalça genişliğinde açık tutun.

Şimdi dizlerinizi bükün ve ayak bileklerinizi tutun. Nefes alın, bacaklarınızı yukarı çekin ve üst vücudunuzu kaldırın. Bu pozisyonu koruyun ve derin nefes alın. Şimdi orijinal konumuna geri dönün.

Bebek Duruşu

Bebek duruşu yoga hareketini yapmak için omurganızı düz tutarak dizlerinizin üzerine çökün. Şimdi her iki uyluk göğse değecek şekilde yavaşça öne doğru eğin. Başınız dizinizin ötesine geçene ve yere değene kadar öne doğru eğilmeye devam edin.

Avuç içleriniz yere bakacak şekilde her iki kolunuzu da bacaklarınızın her iki yanında geriye doğru uzatın. 20-25 saniye bu pozisyonda kalın. Bir kaç saniye ara verin ve tekrar 2 – 3 kez tekrarlayın. Bebek duruşu sadece üreme organlarının esnemesine yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda sırt, omuz ve boyundaki gerilimi de azaltır.

Öne Eğik Duruş

Öne eğik duruş, adet sancısını geçiren yoga hareketleri arasında yer alan bir diğer alternatiftir. Ayakta dururken, ayakları kalça mesafesi kadar ayırın. Dizlerinizi bükmeden, vücudunuzu yavaşça gövdenin üzerinden aşağı doğru bükün. Dizlerinizin düz olduğunu görün.

Ellerinize izin verip aşağı sarkıtıp avuçlarınızı yere dayayabilir ya da sadece ayaklarınızı bileklerinize kadar tutabilirsiniz. Bu pozisyonu 8 – 10 nefes için tutun, ardından yavaşça ayakta durma pozisyonuna geri dönün. Öne eğik duruş, karın organlarını uyararak daha az ağrılı kramplara yol açar.

Ayrıca kan akışını düzenler, vücudu sakinleştirir ve kalp atış hızını dengeler.

Balık duruşu

Balık duruşu, karın kaslarını uyarır ve sırtınızı esnetir. Ayrıca adet sancılarını da hafifletir. Yerde yatarak başlayın. Dizlerinizi bükün ve ayaklarınızı yere sağlam basın. Ayrıca bacaklarınızı katlamak yerine önünüzde düz tutabilirsiniz. Şimdi elinizi avuç içleriniz aşağı bakacak şekilde kalçanızın altına yerleştirin.

Ön kollarınızı sıkıca yerde tutun ve vücudunuzun üst kısmını, başınız yerde olacak şekilde kaldırın. Pozisyonu koruyun ve bir kaç derin nefes alın.

Bacaklar Duvarda Duruşu

Bacaklar duvarda duruşu, çok fazla bükülmeden veya dönmeden bacaklarınız yukarıda olacak şekilde yere düz bir şekilde uzanmanıza izin veren en rahatlatıcı duruşlardan biridir. Dolaşımı ve sindirimi iyileştirmekle ve kan basıncını düşürmekle kalmaz, aynı zamanda enerji seviyelerini yükseltir ve sinir sistemini yatıştırır.

Ayrıca karnı gerer ve tonlandırır, vücudu adet sancılarından kurtarır ve hatta yorgunluk ve stresten kurtulmaya yardımcı olur.

Yani adet sancısını geçiren yoga hareketleri, sadece bununla kalmayıp vücudunuz için farklı yararlar dasağlamaktadır. Dolayısı ile denemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

Yorum yapın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.