Çocuğumun İştahı Yok Çocuğumun İştahını Nasıl Açarım?

Bu yazımızda, çocuğumun iştahı yok diyenler için, çocuklarda iştahsızlığın nedenlerinden söz ederek, çocuğumun iştahını nasıl açarım sorusunun yanıtlarını aktaracağımızı belirtmemiz gerekmektedir. Eğer siz de çocuğumun iştahı yok diyor, ve çocuğumun iştahını nasıl açarım sorusunun yanıtlarını merak ediyorsanız, gelin zaman kaybetmeden, çocuklarda iştahsızlığın nedenlerini gözden geçirelim:

Çocuklarda iştahsızlığın nedenleri arasında ilk olarak su, ve şekerli yiyecek, ve içeceklerden söz etmemiz gerekmektedir. Eğer bir de yemeklerden önce tüketiliyorlarsa, sadece çocuklarda değil, bizler için dahi iştahsızlığın nedenleri arasında yer alırlar. Hatırlayın: zayıflamak isteyenlerin, yemeklerden önce su içmeleri önerilir. Böylelikle mide şişer, ve yemek daha az yeneceği için daha az kalori alınır; böylelikle kilo alımı da daha az olur. İşte aynı durum çocuklar için de geçerlidir.
Çocuklarda iştahsızlığın nedenleri arasında, çocuğun tüketmesi istenen şeye daha önceden alışmamış olmasından da söz etmemiz gerekmektedir. Ana öğünlerin arasında süt, çikolata, meyve suyu, pasta… gibi şeylerin tüketilmesi, sevmedikleri yemekleri yemeleri için zorlanmaları, yemeklerin öncesinde yorucu aktivitelerde bulunmaları, aile içerisinde yaşanan huzursuzlukların çocuğa da hissettirilmesi, yemek sırasında televizyon da izlemesi, diş çıkartma, ya da daha farklı problemlere sahip olunması… gibi pek çok etken de çocuklarda iştahsızlığın nedenleri arasında yer almaktadır.
Çocuğumun iştahını nasıl açarım diyenler, bu etkenleri ortadan kaldırmanın sonrasında, şu önerileri de dikkate alabilirler: İlk olarak, çocuğunuz sizi örnek alacaktır. Yemek seçmeyin, yoksa o da seçer. Az yemek yemeyin, o da az yer. Bunun dışında, siz kendi yemeğinizi kendiniz yiyorsunuz, bırakın o da yesin. Dökebilir, ama zamanla alışacaktır. Tabağına az yemek koyun, istedikçe bir daha verin. Bu onun çok yemek yediği, ve yedikçe de büyüyeceği anlamını ifade edecek, daha bir istekle yiyecektir. Çocuğun sevmediği yemekler olabilir, başka şeyler deneyin. Ve zorla, bir lokma daha alması için ısrar etmeyin. Doydum diyorsa doymuştur.

Yorum yapın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.