Bebekle Tatile Giderken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebekle tatile gitmek, ciddi anlamda dikkat gerektiren bir durumdur. Çünkü bebek alıştığı ortamdan farklı bir yerdedir ve bulunduğu yeri yadırgayarak üzerine bir şeyler düşürebileceği gibi kendi de bir şeylerin üzerine düşebilir. Dolayısı ile bebekle tatile giderken iki kere düşünmelisiniz. Peki bebekle tatile giderken ne almalıyım sorusunun yanıtları arasına neleri dahil edebilirsiniz? Biz size, bebekle tatile giderken dikkat edilmesi gerekenlerden söz ederek biraz fikir vermeye çalışalım.

Bebekle Tatile Giderken Ne Almalıyım?

Bebekle tatile giderken yanınıza alacağınız malzemeler hem sizin, hem de bebeğinizin hayatını kolaylaştıracak türden olmalı. Peki bu malzeme listesinde neler yer alıyor?
■ Alt açma minderi
■ Puset
■ Islak mendil
■ Plastik ya da tek kullanımlık önlük
■ Bebek bezi
■ Plastik tabak
■ Kaşık
■ Bardak
■ Oyuncak
■ Kitap…
Elbette giysileri de unutmamalısınız ama onları zaten unutmayacağınız için tek tek yazma gereği de görmüyoruz. Ancak kıyafet tercihinizi, bulunduğunuz yerin değil, gideceğiniz yerin hava koşullarına göre yapmayı da ihmal etmeyin. Türkiye’nin her yerinde hava koşulları farklılaşabiliyor. Yurtdışı için durum daha da farklı elbette…

Bebekle tatile giderken ne almalıyım sorusunun yanıtları arasında yer alan bir diğer şey de onun sağlığı ile alakalı gereksinim duyabileceğiniz malzemelerdir. Peki bu malzemeler arasında neler yer alıyor?
■ Burun damlası
■ Fitil
■ Ateş düşürücü şurup
■ Pişik kremi
■ Yara bandı
■ Termometre
■ Antiseptik jel
■ Diş jeli
■ Antibakteriyel jeller
■ Antiseptik kremler
■ Tırnak makası
■ El temizleyiciler
■ Güneş kremi
■ Törpü
■ Sivrisinek kovucu tablet ve kremler

Bebekle Tatile Gittiğimde Nelere Dikkat Etmeliyim?

■ Bebeğinize mutlaka bu zamana kadar bir günlük program oluşturmuşsunuzdur. Bu programa uygun davranmalı, saatinde yemek yemesi, uyuması, oyun oynayabilmesi.. için elinizden geldiğince özen göstermelisiniz ki bebeğiniz de tatile ve içerisinde bulunduğu ortama uyum sağlayabilsin.

■ Sadece beslenme, yetişkinler için ne kadar yeterli değilse, bebekler için de değildir. Bebeğinizin yeterli sıvı desteğini aldığından ve su içtiğinden emin olun. Tatil demek güneş demek; ter ve bununla birlikte sıvı kaybı demek: Bebeğinizde eksik kalan bu sıvıları tamamlamalısınız.

■ Bebekle tatile gitmeden önce, onun doktoru ile irtibata geçerek, tatile gideceğiniz yeri ve orada kalacağınız süreyi doktorunuza bildirin. Bu zaman zarfında bebeğinizin rutin aşı ve yapılması gereken işlemlerinin olup olmadığını doktorunuzdan öğrenip, bu anlamda neler yapabileceğinizi sorun.

■ Bebeğinizin bir yaşından küçük olması halinde gıda değişimini sevmeyeceğini bilmelisiniz. Dolayısı ile gittiğiniz yerde dahi olsa bebeğinizin yiyeceklerini elinizden geldiğince siz hazırlamalısınız.

■ Bebekle tatile gittiğinizde, onun kullandığı içme suyuna da dikkat etmeniz gerekmektedir. Eğer uygun değilse, bebeğiniz için uygun içme suyunu market ya da eczanelerden satın almalısınız.

■ Hazırlamış olduğunuz yiyecekleri bebeğinize taze taze yedirin. Ya da yediremediyseniz, bekletmeden atın. Beklemiş gıdaları bebeğinize özellikle tatilde yedirmeyin. Zehirlenmelere neden olabileceğini, beklemiş gıdaların bozulma ihtimali bulunduğunu unutmayın.

■ Özellikle süt ve süt ürünleri zehirlemeye çok müsaittir. Onları dondurup, sonrasında geri çözdürmemelisiniz. Bunun yerine buzdolabında saklayıp, fazla zaman geçirmeden de bebeğinize tükettirmeye özen gösterin.

■ Bebekle tatile giderken, yapacağınız yolculuğun süresi uzun olacaksa, yanınızda araç tutmasına karşı ilaç da bulundurmanız gerektiğini unutmayın.

■ Bebeğinizin yolda sıkılmaması için araba koltuğuna oyuncaklar asıp, etrafına ilgisini çekecek şeyler yerleştirin.

■ Kısa aralıklarla mola verin. Bebekle tatile giderken, uzun süren yolculuklar, ne yaparsanız yapın, onun sıkılmasına neden olacaktır.

■ Bebeklerinin en rahat ettikleri yer annelerinin kucağıdır. Sıkılmamaları adına onu oyalamak için sık sık emzirmeyi tercih edebilirsiniz.

■ Aracın pencerelerine güneşlik takarak, bebeğinizin güneşten korunmasını sağlayın.

■ Bebekle tatile giderken, aracın içerisini sık sık havalandırın. Klima kullanıyorsanız da klima havasının bebeğe direkt olarak temas etmesini önleyin.

■ Bebekle tatile uçak aracılığı ile gidecekseniz, onun basınçtan etkilenmesi muhtemeldir. Bunu önlemek için bebeğinize bol bol su içirin. Ve buna ek olarak kalkış ile iniş sırasında bir şeyler çiğnemesini sağlayın. Emzirmek de bu sırada iyi bir tercihtir.

■ Havaların sıcak olması, zehirlenme riskini biraz önce de belirtmiş olduğumuz gibi arttırır. Dolayısı ile hijyen ve güvenliğe çok dikkat edin.

■ Tatil yeri seçiminde yazlık ya da tatil köyü gibi mekanları tercih edin. Böylece bebeğinizin kendini evinde gibi hissetmesi daha kolay olacak ve siz de daha rahat bir tatil geçirme olanağına sahip olacaksınız.

■ Kalacağınız odanın güvenliğini mutlaka gözden geçirin. Bebekle tatile giderken ne almalıyım sorusunun yanıtları arasında, tam da bu noktada priz kapakları da akla gelmektedir. Bebeğinizin güvenliğini her şekilde garantiye almalısınız.

■ Havuza ya da denize girdiğinizde bebeğinize her zamankinden daha çok dikkat edin. Su ile teması ilk kez gerçekleşiyorsa, dikkatinizin dozunu daha da fazla arttırın.

■ Bebeğinizin hassas cildine sık sık nemlendirici uygulayın.

■ Her ne kadar dikkat etseniz de acil durumlarla karşılaşma olasılığınızın her an var olduğunu hatırlayarak ilk yardım çantanızı yanınızdan eksik etmeyin.

■ Bulunduğunuz konumun, bebeğin havuza ya da denize kolay ulaşamayacağı şekilde seçilmesine özen gösterin.

■ Bebekle tatile giderken ayrıca, yakın çevrede bulunan market ve medikaller hakkında da bilgi sahibi olun. Ne zaman neye ihtiyacınız olacağını bilmeniz zor olacaktır.

Yorum yapın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.