Ramazan Bayramı 2021 Ne Zaman?

Ramazan bayramı 2021 ne zaman sorusunun yanıı olan tarihler için artık sayılı günler kaldı. Eğer bir tur firmasına kayıtlı telefonunuz varsa, muhtemelen uygun fiyatlı Ramazan bayramı 2021 turlarının mesajları sizlere gelmeye başlamıştır. Peki Ramazan bayramı 2021 ne zaman? Ramazan bayramı 2021 tatili kaç gün? Sizlere ilerleyen bölümlerde bu soruların yanıtlarını vereceğiz. Ama nerde o eski bayramlar demeden de geçemiyoruz.
Nerede O Eski Bayramlar?
Günümüzde her şey o kadar dejenere oldu ki, eski bayramların tadı ciddi anlamda artık yok. Peki eskiden bayramlar nasıl olurdu? Her şeyin öncesinde bayramdan önce bayramlık kıyafetlerimiz alınırdı. O kıyafetler bizler için çok özel olurdu. Peki şimdi öyle mi? Her bütçeye hitap eden o kadar fazla alışveriş merkezi var ki her dışarı çıktığınızda elinizde bir kaç poşet ile eve dönebiliyorsunuz. Böyle olunca da bayramlık kıyafetin bir önemi kalmıyor. Hatta eskisi kadar bayramlık alışveriş yapan olduğunu da düşünmüyoruz açıkçası.
Çikolatalar, lokumlar, kolonyalar alınır; gelen misafirlere ikram etmek için şekerliklere konulurdu. Peki şimdi öyle mi? Artık insanlar bayram kutlamalarını telefonlarla, hatta WhatsApp üzerinden toplu mesajlarla yaptıkları için, bayram ziyaretine de gelen pek olmuyor. Bizlerin de gittiği söylenemez tabi. Hal böyle olunca, bayram şekeri satışlarının bile dibe vurduğunu söyleyebiliriz. Öyle ya, alışveriş merkezlerine gittiğinizde, orta sepetlerde bir sürü bayram şekeri göreceksiniz. Fiyatlarına baktığınızda kilosunun 25 – 30 TL olduğuna denk gelecek ve şaşıracaksınız. Aslında bu bile satışların ne denli azaldığının göstergesi… İnsanları bayram şekeri almaya özendirmek, hem de uygun fiyatlarla… Eski bayramlarda o şekerler alınmak zorundaydı.
Babaannelerimiz, anneannelerimiz Ramazan bayramına özel yemekler yapar ve tüm aileyi bayram sofrasında toplarlardı. Hatta, o ailenin o saatte sofrada olacağını bilen yakınlar davetsiz gelir, herkesi bir arada görmek isterdi… Boşuna değildir eski bayramlara özlem. Peki günümüzde, örneğin Ramazan bayramı 2021 nasıl kutlanacak? Örnekleyelim isterseniz.
Ramazan Bayramı 2021 Tarihi
Biraz önce de belirtmiş olduğumuz gibi, tur firmalarından birine kayıtlıysanız, Ramazan bayramı 2021 turlarının mesajları telefonunuza gelmeye başlamıştır. İstanbul turu, 3 gece 4 gün 700 TL… Kafanızda hemen şöyle kısa bir hesap yaparsınız: İstanbul’a gidiş – geliş yol parası zaten en az 260 TL. 3 gece bir otelde kalacaksanız, en az 300 TL de konaklama parası. Bunun bir de rehberlik ücreti, gezilecek yerleri, sabah kahvaltısı ve akşam yemekleri… Basit bir İstanbul turu ortalama 1200 TL olmalı iken, Ramazan bayramı 2021 turları ile fiyat 700 TL. Ne kadar hesaplı ve cazip değil mi? Hemen rezervasyon yaptıralım. Peki biz Ramazan bayramı 2021’de ne yapacaktık? Neyse artık İstanbul’a gideceğiz, Sultan Ahmet’i gezeriz, Yerebatan Sarayı’na gideriz…
Şimdi soruyoruz: nerde o eski bayramlar? Biz bunu düşünüyorsak, bizim çocuklarımız ne yapacak acaba? örneğin 2041 yılında Ramazan bayramı nasıl kutlanacak sizce? Uzaya gider gelir miyiz? Ne dersiniz? Bayramlar en güzel nasıl kutlanır?
Konumuzu daha fazla amacından uzaklaştırmayıp, şimdi de Ramazan bayramı 2021 ne zaman ve Ramazan bayramı 2021 tatili kaç gün sorularının yanıtlarını sizlerle paylaşalım.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi internet sitesinde verilen bilgiye göre:
■ Ramazan bayramı 2021 arifesi 12 Mayıs 2021
■ Ramazan bayramı 2021 1. gün 13 Mayıs 2021
■ Ramazan bayramı 2021 2. gün 14 Mayıs 2021
■ Ramzaan bayramı 2021 3. gün 15 Mayıs 2021
Ramazan Bayramı 2021 Tatili Kaç Gün?
Ramazan bayramı 2021’in ilk günü olan 13 Mayıs 2021 Perşembe gününe denk geliyor. Dolayısı ile Ramazan bayramı 2021 Cumartesi günü biteceği için, pazartesi günü tatil olmayacak. Ancak Ramazan bayramı 2021 arifesi de yarım gün çalışma ile tamamlanacağı için, Ramazan bayramı 2021 tatilinin 4.5 gün süreceğini belirtebiliriz. Artık Ramazan bayramı 2021 ne zaman sorusunun yanıtlarını bildiğinize göre, bayram hazırlıklarınızı da buna göre yapabilirsiniz… 2021 Ramazan Başlangıcı Ve Bitişi başlıklı konumuzu da buradan görebilirsiniz.
Güzel temennilerin için teşekürr ediyorum. Onun için özelmiyim odunmuyum bilemeyecem artık, bakacaz artık. Sana gelince yazılarını okumak nedense beni çok mutlu ediyor. Yazılara kattığın bişey var ama ne bunu çözmeye çalışıyorum ve çözecem.
🙂 Çok teşekkür ederim 🙂
Anlamı sen benim kalbimsin yada sen benim kalbimdesin. Beni mutlu eden, huzur veren, heyecanlandıran harika biri ve iyiki hayatımda. Çok ama çok özel biri.
Allah mutluluğunu bozmasın Fırat’çım. Eminim ki sen de onun için çok özelsindir ve o da seninle çok mutludur. Böyle değer bilen, bunu hissettiren biriyle mutlu olunur ve heyecanlanulır diye düşünüyorum 🙂 Hep mutlu olun inşallah 🙂
Benim için çok özel, çok değerli, muhteşem, özlediğim, mutlu olduğum, heyecanlandığım birini temsil ediyor. İyiki varsın İYİM’m diyorum.
Okurken adeta eski bayramlara şöyle bir gidip geldim. Ne kadar güzel anlatmışsın, örneklemeler yapmışsın. Bu arada yazılarını sabırsızlıkla bekler olduğumu da belirtmek istiyorum. Bir çırpıda okunuyor yazıların, çok akıcı samimi bir dil kullanıyorsun. Güzel yazıların için sana teşekkür ederim. İYİM’m
Ne mutlu bana böyle bir takipçim oldu 🙂 Konunun sonundaki İYİM’m in anlamını açıklar mısın Fırat 🙂
Sıkı bir takipçinim. Yazılarını dört gözle bekliyor ve zevkle okuyorum. İYİM’m ise çok özel birşey. Yazılarını okumak için sabırsızlıkla bekliyorum.
Valla hem kendi adıma hem de okurlarım adına, o özel şeyi öğrenmek istiyoruz biz Fırat, cevap alabilir miyiz 🙂
En özel takipçin olarak bende çok merak etti Almina cmm Fırat bey evet merak etti bizde