İftara Ne Pişirsem Diyorsanız İşte 29 Temmuz 2012 İftar Menüsü

29 Temmuz 2012 için hazırlamış olduğumuz iftar menüsü ile, sizlerle olan ramazan paylaşımlarımıza, MaviBoncugum.Com’da devam ediyoruz. İftara ne pişirsem diyenler, ramazanın ilk gününden bu yana, fikirlerini bizlerle paylaşmasalar dahi, bizim iftar menülerimizi değerlendiriyorlar. Bugün de yine 29 Temmuz 2012’de, iftara ne pişirsem diyenler için hazırladığımız iftar menüsü ile sizlerleyiz… Bakalım iftar menüleri arasından seçtiğimiz iftar menüsünde bugün neler var?

Brokoli Çorbası
Brokoli çorbası için gerekli malzemeler:
Su
Tuz
Bir adet tavuk bulyon, veya tavuk suyu
Bir çorba kaşığı un
Bir yumurtanın sarısı
Bir tane haşlanmış havuç
250 gram brokoli
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Bir adet soğan
Brokoli çorbasının yapılışı şu şekildedir: Öncelikle soğanları yağ içerisinde kavurarak renklerini pembeleştirin. Daha sonra, brokolileri küçük dallar halinde soğanların üzerine ekleyin. Üç ya da dört dakika sonra ise, aynı tencerenin içerisine haşlanmış havucu ilave edin. Başka bir kap içerisinde ise, yumurta sarısı, tuz, su, ve unu ekleyerek karıştırın. Daha sonra, elde etmiş olduğunuz bu karışımı, pişmekte olan brokolilerin üzerine dökerek, tencerenin kapağını kapatıp, pişmesi için ocağı kısık ateşe alın. Pişme işleminin sonrasında, brokoli çorbanız servise hazır olacaktır.

Fırında Patates
Fırında patates için gerekli malzemeler:
Pulbiber
Karabiber
Taze fesleğen
Zeytinyağı
İki kilo patates
Fırında patatesin hazırlanışı ise şu şekildedir: Fırında patatesin hazırlanışı sırasında patateslerin kabuklarını soymayacağınız için, patateslerin iyi bir şekilde temizlenmesini sağlamanız gerekmektedir. Öncelikle patatesleri yıkayın, sonrasında ise, fırçalayarak, üzerinden gitmeyen pisliklerin ve kirlerin çıkmasını sağlayın. Daha sonra patateslerinizi yeniden yıkayıp, kabuklarını soymadan, yuvarlak dilimler halinde doğrayın. Fırın tepsisinin içerisine yağlı kağıt sererek patatesleri bu yağlı kağıdın üzerine serin. Sonrasında ise üzerine, zeytinyağı, pulbiber, ve karabiber ile, taze fesleğen ekleyin. Daha önce ısıtmış olduğunuz fırını 250 dereceye ayarlayarak, hazırlamış olduğunuz tepsiyi içerisine atın. Ortalama yirmi, ya da otuz dakika pişirmeniz gerekecek. Patatesler altın rengini aldığında pişmiş olduğunu anlayabilir, ya da çatal, veya bıçak ile kontrolünü gerçekleştirebilir, ve servis edebilirsiniz.

Mısırlı Pilav
Mısırlı pilav için gerekli malzemeler:
Tuz
Karabiber
Bir kahve fincanı soya yağı
Dört bardak et suyu
İki bardak pirinç
İki bardak mısır konservesi
Mısırlı pilav tarifi şu şekildedir: Pirinç, ılık tuzlu suyun içerisinde yarım saat bekletilir; ve daha sonra suyu süzdürülerek, ısıtılmış olan yağın içerisinde bir süre kavrulur. Daha sonra pirinçlerin içerisine yeteri kadar tuz, ve mısır da ekleyin, ve pirinçler göz göz oluncaya kadar kavurma işlemine devam edin. Ardından ise içerisine et suyu ilave ederek kavurup, malzemelerin bu suyu çekmesini sağlayın. Mısırlı pilav suyunu çektiğinde, üzerini karabiber ile süsleyin, ve ortalama yirmi dakika dinlendirdikten sonra servis edin.

Çoban Salatası
Çoban salatası için gerekli malzemeler:
Bir çay kaşığı tuz
Bir çorba kaşığı limon suyu
Bir çorba kaşığı sıvıyağ
Küçük boy bir soğan
Dört ya da beş dal maydanoz
Orta boy bir salatalık
İki ya da üç tane sivri biber
Orta boy iki domates
Çoban salatasının hazırlanışı şu şekildedir: Salatalık, ve domatesler küçük şekilde doğranır. Sivribiber, maydanoz, ve soğan da ince bir şekilde kıyılır. Bu malzemeler iyice karıştırılarak salata tabağına alınır. Başka bir yerde ise, tuz, limon suyu, ve sıvıyağ karıştırılarak salata sosu haline getirilir, Çoban salatasının üzerine dökülerek, servis edilir.
Afiyet olsun.

Yorum yapın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.