6 Ağustos 2012 İftar Menüsü Ve İftar Yemekleri

Bu yazımızda sizlere, 6 Ağustos 2012 için hazırlanmış olan iftar menüsünü vereceğiz. İftar menüleri arasında yer alan 6 Ağustos 2012 iftar menüsü ile, iftara ne pişirsem derdinize son vermeyi amaçlamaktayız. İftara ne pişirsem diyenler, iftar yemeklerinden oluşan, ve 6 Ağustos 2012 iftar menüsünü oluşturan bu alternatifi mutlaka değerlendirmeniz gerektiği kanısındayız. Şimdiden afiyet olsun:

Sütlü Patates Çorbası
Sütlü patates çorbası için gerekli malzemeler:
Kuru nane
Kırmızı biber
Tuz
Yeteri kadar su
Bir çorba kaşığı tereyağı; ya da sıvıyağ
İki tepeleme çorba kaşığı un
Bir buçuk bardak süt
Üç ya da dört tane orta boy patates
Sütlü patates çorbası tarifi: Tencerenin içerisinde önce yağ eritilir; sonrasında ise un ilave edilerek, un hafifçe sararana kadar kavrulur. Daha sonra ise karıştırma işlemine devam edilerek süt; ve su, tencerenin içerisine yavaş bir şekilde ilave edilir. Yeterince tuz konulur, ve sonrasında da tavla zarı büyüklüğünde doğranan patatesler çorbanın içerisine ilave edilir. Ardından da sütlü patates çorbası karıştırılarak, üzeri göz göz olana kadar pişirilip, ardından da ocaktan alınır. Başka bir yerde sıvıyağ kızdırılır. İçerisine kırmızı biber ve nane konulup karıştırılarak sütlü patates çorbasının üzerine dökülür; ve servis yapılır.

Karalahana Diblesi
Karalahana diblesi için gerekli malzemeler:
Karabiber
Tuz
Dört çorba kaşığı sıvıyağ
Bir orta boy havuç
İki çorba kaşığı pirinç
İki orta boy soğan
Bir bağ karalahana
Karalahana diblesi tarifi: Karalahananın yaprakları sap kısımlarından ayrılır, ve ince bir şekilde doğranarak tencerenin içerisine alınır. Üzerine, pirinç, küp şeklinde doğranmış soğan, ve tavla zarı şeklinde doğranmış olan havuçlar ilave edilerek, sıvıyağ ile birlikte, bir çay bardağı sıcak su dökülür, ve kısık ateşte pişirilmesi sağlanır. Karalahana diblesinin pişmesine, ortalama on dakika kala, karabiber ve tuzun da tencereye eklenmesi sağlanır, daha sonra ise on dakika daha pişirilen karalahana diblesinin, ocaktan alınıp soğutularak servis edilmesi sağlanır.

İstanbul Pilavı
İstanbul pilavı için gerekli malzemeler:
Yarım limon suyu
Tuz
Elli gram badem
Elli gram antep fıstığı
Bir buçuk tatlı kaşığı Safran
Yüzelli gram haşlanmış bezelye
Yarım tavuk göğsü
Yarım çay bardağı sıvıyağ, ya da iki çorba kaşığı tereyağ
Üç bardak et suyu ya da su
İki bardak pirinç
İstanbul pilavı tarifi: Pirinçler ılık ve tuzlu limonlu su içerisinde yarım saat bekletilir; safran ise, bir kahve fincanı sıcak suyun içerisinde on dakika bekletilerek suyu süzülüp posası alınır. Tavuk suyu ise tencerenin içerisine alınır, üzerini aşacak kadar su, tuz, ve limon suyu ile birlikte haşlanır. Haşlama işleminden sonra kemiklerinden ayrılan tavuk göğsünün, kuşbaşı şeklinde doğranması gerekmektedir. Fıstıklar ve badem ise beş dakika sıcak su içerisinde bekletilerek kabuklarının soyulması sağlanır. Bezelyeler yumuşayana kadar haşlanır, ve daha sonra da pirinçler, nişastalarını kaybedene kadar yıkanıp, son olarak da süzülür. Tereyağının içerisine bademler konularak, renkleri pembeleşene kadar kavrulur, daha sonra bademler tencerenin içerisinden alınıp bir yerde bekletilir. Aynı tencerenin içerisine pirinçler, üzerine de sıcak olan tavuk suyu, bir tatlı kaşığı limon suyu, safran suyu eklenir, tuzunun da ayarlanması ile birlikte, kısık ateşe alınıp, pirinçler bu suyu çekene kadar pişmesi sağlanır. Daha sonra İstanbul pilavı ateşten alınır, içerisine antep fıstıkları, bademler, bezelyeler; ve tavuk etleri konulur. 15 ya da 20 dakika bekletildikten sonra ise servis edilir.

Yeşil Mercimek Salatası
Yeşil mercimek salatası için gerekli malzemeler:
Tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Marul yaprakları
Çeyrek limon suyu
Yarım demet maydanoz
İki ya da üç dal taze soğan
İki ya da üç sivribiber
İki orta boy domates
İki bardak akşamdan ıslanmış yeşil mercimek
Yeşil mercimek salatası tarifi: Mercimekler öncelikle bir kaç sefer yıkanıp, sonrasında da akşamdan ıslanır. Ertesi gün ise düdüklü tencereye alınıp, üzeri iki parmak aşılacak kadar su ilave edilir, ve haşlanır. Mercimeklerin haşlanmasından sonra süzgece alınır, ve süzülür. Daha sonra ise, taze soğanlar, maydanoz, ve sivribiberler ince ince kıyılır, domatesler ise tavla zarı büyüklüğünde doğranır. Başka bir yerde ise, tuz, limon suyu, ve zeytinyağı karıştırılır. Daha sonra, tüm bu malzemeler birbirlerine karıştırılır, ve marul yaprakları arasında salatanın servis edilmesi sağlanır.
Afiyet olsun…

Yorum yapın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.