Cilt Bakımında Kimyasal Peeling Ve Mezolifting

Cilt bakımı ve sağlıklı bir cilt için, senede en az bir sefer, botoks, dolgui mezolifting; ya da kimyasal peelinglerden yararlanmanız, uzman dermatologlar tarafından önerilmektedir. Mezolifting, botoks, dolgu; ya da kimyasal peeling yöntemlerinden bir tanesini tercih ederek, cilttte bulunan lekeleri yok edebilir, akne tedavisi gerçekleştirebilirsiniz. Bununla birlikte, cilt kuruluğuna, ciltte bulunan ince kırışıklıklara da çözüm bulabilir; ve cildinize canlılık kazandırabilirsiniz.

Kimyasal peeling yönteminin, senede en az bir sefer, yaz sonrası dönemde uygulanması gerektiğini belirten uzmanlar, bu sayede, cildtte bulunan kalınlaşmış deri tabakasının, cilt üzerinden alındığını; ve bu sayede, cildin ölü hücrelerinden arındırıldığını; ve mat görünümünden kurtulup, daha parlak, daha canlı bir görünümün cilde kazandırıldığını belirten uzmanlar, kimyasal peeling yönteminin, senede bir sefer; ancak, iki ya da üçer haftalık aralıklarla, dört ile altı seans arasında uygulanması gerektiği konusunda da bilgiler verdiler.
Kimyasal peeling yönteminin uygulanması sırasında kullanılacak olan asit yoğunluğu, cilt bakımının uygulandığı kişinin cilt tipine göre değişiklik gösterebilir. Kimyasal peeling yöntemi uygulandıktan sonra, ciltte kepeklenme, hafif kabuklanma; ya da az miktarda kızarıklık gibi komplikasyonların gözlemlenebileceğini hatırlamak; ve telaşlanmamak gerekmektedir. Kimyasal peeling sonrasındaki bir kaç günde gözlemlenen bu olgulara karşın cildi korumak için, hafif nemlendiriciler kullanmak; ve cildi güneşten korumak gerekmektedir.
Mezolifting yöntemi de, cildin daha pürüzsüz görünmesi adına uygulanan bir cilt bakım yöntemidir. Mezolifting yöntemi, geçen yıllardan kalan olumsuzluklarını ortadan kaldırmak, güneşin cilde verdiği zararları minimum düzeye indirgemek, hava kirliliği; ve stres kaynaklı cilt kalıntılarını ortadan kaldırmayı amaçlaması sebebiyle uygulanan bir cilt bakımı yöntemidir. Mezolifting genel olarak etki alanının dekolte bölgesi olması amaçlanmaktadır. Mezolifting yönteminde yapılan, genel olarak, cilt tarafından kaybedilmiş olan nem, aminoasit, mineral; ve vitaminlerin, çok küçük iğnelerle deri altına enjekte edilmesidir. Mezolifting yönteminde, boyun, yüz; ve dekolte bölgesinde yer alan kırışıklıkların gerilemesi de amaçlanmaktadır. Mezolifting yönteminde çok az bir ağrı hissedildiğinden dolayı, lokal anestezi amacı ile kullanılan hafif kremlerin, mezolifting yöntemi öncesinde uygulanması yeterli görülmektedir. Uygulanan mezolifting yönteminin, dört hafta ile altı seans arasında uygulanması gerekmektedir. Ve mezolifting yöntemindeki seanslar, iki ya da üç haftalık aralıklarla uygulanmalıdır.
Dolgu ile de cilt bakımı yapmak; ve gençleşmek mümkün. Dolgu yöntemi ile yapılan cilt bakımında, dudakların daha dolgun olması sağlanırken; yine dolgu yöntemiyle, yaşınızı belli eden ince çizgilerden kurtulmanız da olanaklı hale gelebilmektedir. Dolgu yönteminde, dolgu maddesi kullanılmaktadır. Dolgu yönteminin ağrısız; ve neştersiz olduğunu dile getiren uzmanlar, Gülmekten kaynaklı dudak kenarında oluşan çukurlukları; ve iki kaş arasında yer alan ince çizgileri de, dolgu yöntemi ile gidermeyi amaçlıyorlar.
Cilt bakımında, kaz ayaklarının giderilmesi için ise botoks yönteminden yararlanılması gerekiyor. Botoks yönteminin etki alanı, özellikle cildin üst; ve orta kısımları. Botoks yöntemi uygulanmadan önce, botoks yönteminin cilt bakımı olarak uygulanacağı kişiye, sahip olduğu hastalıkları; ve kullandığı ilaçlar hakkında bir takım sorular sorulmaktadır. Botoks uygulaması ile cilt bakımı yaptıran kişiler, botoks uygulamasının faydalarını dört beş gün içerisinde görmeye başlarlar. Botoks uygulamasının cilt üzerindeki etkisi üç ay ile altı ay arasında devam edebiliyor.

Yorum yapın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.