Ehliyet Affı 2022 Ehliyet Affı Son Dakika Alkolden Kaptırma

Ehliyet affı 2022 internet ortamında bugünlerin en çok aranan konuları arasında yer alıyor. Çünkü trafikte işlemiş olduğu bazı suçlar dolayısı ile ehliyetine el koyulan çok sayıda sürücü var. Hatta bu sürücülerin bazılarının işleri de kullandıkları arabaya bağlı. Ehliyetleri olmazsa işlerinden de olabilmeleri durumu söz konusu.

Her yıl ortalama bir milyon kişinin ilgi alanına giren bu konu, bu yıl da yine çok sayıda kişi tarafından araştırılıyor. Ve hatta ehliyet affı 2022 olması için sürücüler sosyal medya araçları ile seslerini duyurmaya; bu isteklerini dile getirmeye çalışıyorlar. En çok merak edilen konu da ehliyet affının çıkıp çıkmayacağı elbette.

Bu konuda daha önce de sizler için paylaşımda bulunmuştuk. İlginizi çekerse linki tıklayarak okuyabilirsiniz:

Ehliyet affı

Ehliyet Affı 2022

Ehliyet affı 2022 olacak mı sorusu pek çok sürücünün aklını karıştırıyor. Çünkü özellikle ekmeğini kullandığı araba sayesinde çıkaran sürücülerin aileleri de internet ortamında bu konuda araştırma yapıyorlar. Bazı milletvekilleri, bir kereye mahsus, ölümlü kazaya karışmamış sürücülerin ehliyet affından 2023 öncesinde yararlanmaları beklentilerini dile getirdi.

Ehliyet Affı Son Dakika
Ehliyet Affı 2022

Sesini, isteğini ve gerekçelerini sosyal medya üzerinden yetkililere duyurmak isteyenler de bunu en çok Twitter üzerinden gerçekleştiriyorlar. Baktığımızda, Twitter’in en çok okunanlar arasında yer alan trend etiketleri arasında ehliyet affı ilk sıralarda yer alıyor. MaviBoncuğum olarak ehliyet affı 2022 gelişmelerini sizlere sürekli olarak aktarmaya çalışacağız.

9 Aralık 2022 Cuma günü Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılacak olan 2023 bütçe görüşmeleri dahilinde bu konuya da değinilmesi bekleniyor.

Alkolden Ehliyet Kaptırma Affı

Alkolden ehliyet kaptırma affı konusunda açıklanmış herhangi bir karar bulunmuyor. Ancak pek çok kişi, sadece bu durumla karşı karşıya gelmemek için alkol alacağı yere, yanında alkol kullanmayan birini götürüyor. Özellikle evli erkekler, eşlerine bu nedenle ehliyet alıp, arabalarını da otomatik vites ile değiştirebiliyorlar.

Alkolden ehliyet kaptırma affı ile ilgili açıklanan herhangi bir karar bulunmamasına karşın, şansınızı bu konuda denemek adına Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ya da Trafik Birimine dilekçe ile başvuru yapabilirsiniz. Konu hakkında gelişmeleri sitemiz ya da sosyal medya üzerinden takip ederek beklemeyi de tercih edebilirsiniz.

Ehliyet Affı Nedir?

Ehliyet affı nedir? Sürücüler trafik kurallarına uymadıklarında ve yakalanmaları halinde bazen para cezası alır; bazen de ehliyetlerini tabiri caizse kaptırırlar. Yani ehliyetlerine el konulur. Ancak araba kullanmaya alışmış kişilerin bu duruma tahammülleri yoktur. Dolayısı ile cezalarının silinip affedilmesini; ehliyetlerinin geri verilmesini isterler.

Ehliyet affı nedir? Sürücüler trafik kurallarına uymadıkları için ehliyetlerine el konulmasının sonrasında ilgili birimler tarafından cezalarının silinmesi ve ehliyetlerinin kendilerine geri verilmesi durumuna ehliyet affı adı verilmektedir. Ancak bunun için açıklanmış bir karar 2022 yılında henüz bulunmasa da yıl bitmeden bu affın geleceği tahmin edilmektedir.

Ehliyet Affı Son Dakika

Ehliyet affı son dakika araştırması yaparken ilk olarak ehliyetinize neden el konulduğunu öğrenmek isteyebilirsiniz. Bildiğiniz gibi her sürücünün hanesine işlenen ceza puanı bulunmaktadır. Ve bu ceza puanları her yılın sonunda silinerek sıfırlanır. Yani her yıl yeniden ceza puanı toplamaya başlarsınız.

Ehliyet Affı 2022
Ehliyet Affı Son Dakika

Fakat henüz bir yılı doldurmamışken, toplamda üç sefer 100 puan barajını aşarsanız, bu durumun sonucu ehliyetinize el konulmasıdır. Yani ehliyetinizi kaptırırsınız. Dolayısı ile ceza puanı toplamamaya; trafık kurallarına uymaya özen göstermelisiniz. Ceza puanları hakkında bilgi sahibi olmanızı da öneririz. Sonrasında ehliyet affı son dakika araştırmalarını daha sağlıklı yapabilirsiniz.

Cezanızın sona ermesinin sonrasında, ehliyetinize el koyan trafik birimine ya da Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne sürenizin dolduğuna dair bir dilekçe yazarak ehliyetinizin tarafınıza ulaştırılmasını talep edebilirsiniz. Bunun için herhangi bir ödeme yapmanıza gerek yoktur. Ancak size kesilen trafik cezasını ödediğinize dair belgeyi dilekçenize ek olarak iliştirmelisiniz.

Ehliyet Affı Twitter

Ehliyet affı Twitter için son günlerin en çok aranan ve okunan konuları arasında yer aldı. Ehliyetini herhangi bir nedenle kaptırmış olan sürücüler, cezalarının silinmesine dair isteklerini sosyal medya üzerinden duyurmanın daha kolay olacağını düşünmüş olsalar gerek.

Ehliyet affı Twitter içerisinde yer alan en popüler twitlere baktığımızda, insanların, meclisin açılmasının sonrasında ehliyet affı konusunu meclise taşımak istediklerine şahit oluyoruz. Bunun için birbirini hiç tanımayan insanların tek yürek olduklarını da söyleyebiliriz.

Peki ehliyet neden kaptırılır?

• Ölüme sebebiyet veren bir trafik kazasına karışılmışsa

• 1 yıl içerisinde 100ceza puanına ulaşılmışsa

• Stajyer sürücü iken kural ihlali yapılmışsa

• Yasaklı madde kullanılıp sonrasında trafiğe çıkılmışsa

• Sağlık durumu araç kullanımına engel hale gelmişse

• Ehliyetin geçerlilik süresi dolmuşsa

• Alkollü araç kullanılmışsa

• Hız sınırı aşılmışsa

vatandaşların ehliyetine el konulmuş olabilir ve ehliyet affı 2022 araştırması bu şekilde yapılmaya başlanmış olur.

Yorum yapın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.