Yüzme Bilmiyorum Nasıl Yüzerim? Nasıl Öğrenebilirim?

Yüzme bilmiyorum nasıl yüzerim sorusuna yanıt arayan kişi sayısı yaz aylarının gelmesi ve deniz mevsiminin açılması ile birlikte artışta. Denizi seviyor ama yüzme bilmiyoruz. Bazılarımız bu problemi denizi olmayan bir şehirde bulunmaları dolayısı ile bazılarımız ise “ya başıma bir şey gelirse? ya yapamazsam?” korkusu ile yaşıyor.

Ama denizi çok sevdiğimiz de bir gerçek. Pek çoğumuz yazın gelmesini sadece denize girmek için istiyoruz. Ama yüzme bilmeyince bilmediğimiz bir denize de giremiyoruz. Size bu noktada özellikle Alanya’nın denizi nasıl ve Mersin’in denizi nasıl sorularının yanıtlarını detaylı olarak aktarmaya çalıştık.

Yüzme Bilmiyorum Nasıl Öğrenebilirim
Yüzme Bilmiyorum Nasıl Yüzerim

Çünkü denizini bilmediğiniz bir yerde adımınızı suya atıp 1 – 2 adım gittikten sonra su birden derinleşirse, daha en başta boğulma tehlikesi ile karşılaşabilirsiniz. Rüzgarın karşıdan estiğini ve dalgaları da sizin üzerinize doğru getirdiğini düşünün… O panikle arkanızı bile dönemeyebilirsiniz. Ve çok kenarda olduğunuz için de herkes şaka yaptığınızı sanır.

Bu nedenle mutlaka sitemiz içerisinden vermiş olduğumuz bilgileri dikkate almanızı öneriyoruz. Her girdiğiniz denizi bileceksiniz diye bir kaide yok. Ancak yüzme bilmeyen yetişkinler için yardımcı ekipmanlar mevcut. Palet, kolluk, simit, burun ve kulak tıkacı, can yeleği, deniz yatağı… gibi ekipmanları denize ik girdiğinizde yanınızda bulundurmanızda yarar var.

Sonrasında baktınız ki deniz sığ, derin değil, yavaş yavaş derinleşiyor… ekipmanlarınızı kıyıya bırakabilirsiniz. Ve bu şekilde su omuzlarınıza gelinceye kadar da rahatlıkla ilerleyebilirsiniz. Ancak sonrasında yine dikkatliolmalı; yüzme bilmiyorum nasıl yüzerim diyorsanız denemelerinizi boyunuzu geçmeyen yerlerde yapmalısınız.

Yüzme Bilmiyorum Nasıl Yüzerim
Yüzme Bilmiyorum Nasıl Yüzerim

Aslında yüzme öğrenmek hiç zor değil ve korkulacak bir durum da söz konusu değil. Sadece doğru taktikleri bilmeli ve adımlarınızı buna göre atmalısınız. Eğer birinden yardım almayı düşünüyorsanız, o kişinin güvendiğiniz biri olması da önemli. Ancak bu şekilde rahat hareket edebilirsiniz.

Yüzme Bilmiyorum Nasıl Yüzerim?

Yüzme bilmiyorum nasıl yüzerim sorusunun yanıtlarını maddeler halinde verelim. Siz de adım adım uygulayın.

• Yüzmeyi öğrenme çabası sarf edemeuenlerin en büyük korkusu boğulmaktır. Ancak çok basit şeylere dikkat ederek bu sorunu aşabilirsiniz. Örneğin akıntı olan denizde, soğuk suda, fırtınalı havalarda, boyunuzu geçen suda… yüzme öğrenmeye çalışmayın. Yanınızda size herhangi bir durumda müdahale edebilecek biri olsun. Cankurtaran olan yerlerdeyüzme öğrenmeye çalışın.

• Yanınızdaki kişinin elini tutun ve sonrasında bacaklarınızı arkaya doğru bırakın. Serbest bıraktığınız bacaklarınız hemen suyun üzerine çıkacaktır. Ardından vücudunuzun diğer kısımları için de bunu yapmayı deneyin. Ve en sonunda suyun üzerine, ciğerlerinizi hava ile doldurarak sırt üstü uzanın. Kulaklarınızın etrafında su varken ağzınızın ve burnunuzun açıkta kalması sizi rahatlatır.

Ve bir müddet sonra bu şekildeyken rahatlıkla nefes alabildiğinizi fark edersiniz. Bu arada elinizi tutan kişinin elini bırakın. Ama yanınızda olduğundan emin olun. Bu süreçte güven sizin için her şey. Ama suyun içine düşmek gibi bir olasılığınız da kesinlikle yok aslında. Bu detayı da aklınızdan hiç çıkartmayın. En kötü ihtimalle ayaklarınızı yere basarsınız. Boyunuzu geçmeyin yeter.

• Var sayalım ki farkında olmadan derin bir yere geldiniz. Bu süreçte sakın panik yapmayın. Size panik kaybettirir. Çırpınmayın. Hızlı hızlı nefes alıp vermeyin. Suyun üzerine sırt üstü uzanın ve rahat bir şekilde nefes alana kadar bekleyip sakinleşin. Bu süreçte suyun sizi taşımasına izin verin. Yanınızda yüzme bilen biri var, o sizi kurtaracaktır. Siz güçlü durun.

Yüzme bilmiyorum nasıl yüzerim dediğiniz noktada bir sonraki aşamaya geçin. Bu sefer derin bir nefes alın ve başınızı suyun içerisine sokun. Ardından tüm nefesiniz bitene kadar burnunuzdan yavaş yavaş nefes verin. Bu sırada önceleri büyük baloncuklar çıkartırsınız. Ama sonrasında baloncuklar küçülmeye başlar.

Tüm nefesiniz bittiğinde başınızı sudan çıkarın. Bunu ağzınızdan da yapabilirsiniz. Hiç yapamıyorsanız burun tıkacı almayı deneyin. Su yutmak en kolay yöntem ise yapabileceğiniz en iyi şey budur çünkü…

Yüzme Bilmiyorum Nasıl Öğrenebilirim?

Yüzme bilmiyorum nasıl öğrenebilirim dediğiniz noktada bir tane deniz gözlüğü de alabilirsiniz. Etrafında süngerimsi bir yapısı bulunan gözlüğü göz çevrenize yapıştırmak için önce onu suya batırın. Ardından gözünüze takın ve kayışı arkadan güzelce sıkarak başınıza tam oturmasını sağlayın. Böylece suyun içinde rahatça gözlerinizi açabilir,etrafınızı görebilirsiniz.

• Sıra kulaç atmayı öğrenmeye geldiğinde, bunu da sırt üstü uzanırken yapabilirsiniz. İlk olarak vuruş alıştırması yapın ve her vuruşla ne kadar uzağa gidebileceğinizi görün. Yanınızdaki kişi ile aranızdaki mesafeye bakmak için onun yerinde sabit durmasını isteyin. Ardından parmaklarınızı balerinler gibi açın ve bacaklarınızı olabildiğince düz tutun.

Sonrasında bacaklarınızı değiştirerek vuruşlarınızı arttırın. Bu sırada bileklerinizin daha fazla bükülmesine izin verebilirsiniz. İlk başlarda yerinizde saymanız da mümkün. Ancak zaman içerisinde bu sorunu aşarsınız. Yeter ki pes etmeyin.

• Bacaklarınızı en üstten en alta kadar birleştirin ve sonrasında dizlerinizi 90 derecelik bir açı ile bükün. Ardından hızlı bir şekilde her iki bacağınızı dizlerinizin alt kısmından itibaren sağa ve sola doğru hareket ettirerek yarım daire çizin. Dairenin altına geldiğinizde bacaklarınızı yine birleştirin ve aynı işlemi yeniden tekrarlayın. Buna kamçı vuruşu adı verilmektedir.

• Suyun üzerinde dik durmak için ise dizlerinizi bükün ve omuzlarınızla başınızın dışarıda olduğundan emin olun. Sonrasında ayaklarınızı bisiklet pedalı çevirir gibi hareket ettirin. Fakat bunu yaparken her iki bacağınız ters yönde hareket etsin. Yani bir pedal bisikleti ileri götürürken diğeri geri götürsün. Alışmanın zaman aldığı ama dinlenmek için ideal bir harekettir.

• Kulaç atmayı öğrenmek için de yine sırt üstü uzanın ve sonrasında kollarınızı düz bir şekilde havaya kaldırıp, ardından suyun içerisine sokarak yanınıza getirip bükün. Bu işlemi aynı anda her iki kolunuz için de yapın. Ve işlem sırasında ellerinizin de olabildiğince düz durduğundan emin olun.

Aslına bakarsanız yüzme bilmiyorum nasıl öğrenirim sorusunun en kolay yanıtlarından biridir bu hareket.

40 Yaşından Sonra Yüzme Öğrenilir Mi?

40 yaşından sonra yüzme öğrenilir mi sorusunu sormamalısınız aslında. Çünkü her şeyin öncesinde öğrenmenin yaşı yoktur. Buna ek olarak biraz önceden beri verdiğimiz bilgilerin hiç birinde yaş sınırından söz etmedik. Küçük çocukların ve hatta bebeklerin, anne karnındaki yakın geçmişi dolayısı ile yüzme öğrenmeleri daha kolaydır. Sonrasında herkes aynı derecede yüzme öğrenebilir.

•Yüz üstü yüzerken de kulaç atabilirsiniz. Bunun için kolunuzu düz bir şekilde öne doğru uzatın ve ardından suyun içine sokup, arkanızdaki suyu itekleyin. Bu hareketi diğer kolunuz için de yapın. Ve nefes almak için kendinize bir kolunuzu seçin. O kolunuzu havaya kaldırdığınızda başınızı onun altına sokun ve kolunuzu nefes alabileceğiniz kadar kaldırın.

Bu şekilde her iki vuruştan birinde nefes almış olursunuz. Aynı anda bacaklarınızı da kamçı vuruşu ile suya vurmanız halinde hızlı bir şekilde suyun içerisinde hareket ettiğinizi görebilirsiniz. Böylelikle 40yaşından sonra yüzme öğrenilir mi, yüzme bilmiyorum nasıl yüzerim… gibi soruların da yanıtlarını almış oldunuz. İyi yüzmeler.

Yorum yapın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.