1

Lanolin Nedir Ne İşe Yarar?

Cilt bakımında çok sık kullanılan lanolin hakkında bilgi vereceğimiz yazımız içerisinde, lanolin nedir, lanolin nasıl kullanılır, ve lanolinin faydaları nelerdir gibi soruların yanıtlarından söz etmeye çalışacağız… Eğer siz de lanolin hakkında bilgi sahibi olmak ister, ve cilt bakımınıza bir parça da lanolin katmayı düşünürseniz, zaman kaybetmeden bilgilerimizin aktarımını sizler için gerçekleştirmeye başlayalım…

Lanolin Nedir?

Koyun yapağısından elde edilen, mumsu; ya da yağa benzer şekli ile tarif edebileceğimiz bir maddedir. Yumuşak olup, yapışkan, aynı zamanda da yağlı olduğunu belirtmemiz gereken lanolinin rengi sarıya yakın bir beyazdır, ve yarı saydamdır.

Lanolin Nasıl Elde Edilir?

Koyun yapağısının ya uygun bir çözücü madde kullanılarak; ya da, kaynar su altına sokulup yıkanarak elde edilen lanolin, kokusunun, ve renginin giderilmesi için arıtıldıktan sonra kullanılmaya hazır hale gelmesi için kurutulur.

Lanolin Nasıl Kullanılır?

Gerektiğinde sade olarak kullanılabilir, ve cilt bakımında kullanıldığı takdirde, cilt, lanolini emmekte sorun yaşamayacaktır. Bununla birlikte, sıvı parafin, ya da domuz yağı ile karıştırılarak lanolin merhemleri elde edildiğini de belirtmemiz gerekir.

Lanolin Ne İşe Yarar?

Lanolinin faydaları arasında ilk olarak kaş küsmesinin önlenmesinden söz etmek gerekir. Tüylerin dökülmesine yardımcı olan lanolin aynı zamanda cildin yumuşamasını sağlamakta, ve bu sayede korunmasını olanaklı hale getirmektedir. Saçların kırılmasını önleme görevi de lanolin tarafından üstlenilmektedir. Cilt lekelerini giderme, ve cilt rengini açmada da lanolinden yararlanılmaktadır…

İçeriğinde lanolinm bulunan çok sayıda cilt bakım ürünü kozmetikler, ve şampuanlar bulunmaktadır. Ancak arzu etmeniz halinde lanolini tedarik ederek direk cildinize de uygulayabilirsiniz. Emilimi çok kolay olacaktır; ama, ışıktan korumanız gerektiğini de unutmamalısınız…


İlginizi Çekebilecek Diğer Konular

One Comment

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.