Sedef Hastalığı İle İlgili Bilmeniz Gerekenler

Sedef hastalığı, pek çoğumuzun hayatında kendisini gösteren hastalıklardan bir tanesidir. Ancak sedef hastalığı ile baş etmek durumunda olmayan pek çok kişi de, sedef nedir diye sormaktadır. Bu nedenle, olayı en başından ele alalım. Öncelikle, sedef nedir, bu sorunun cevabını bulalım:

<

Sedef nedir sorusunun cevabı: deride kendisini, şişme, ağrı; ve kızarıklıklar ile gösteren bir cilt hastalığıdır şeklinde verilebilir. Sedef hastalığı, kendisini, deride kızarıklık olarak gösterebilir; ancak deride kızarıklık görülen durumlarda, sedef hastalığı sorunu ile karşı karşıya olan kişilerde, kızarıklık olan bölgelerde, ağrı veya kaşıntı problemleri de görülmektedir. Peki sedef hastalığı nerelerde görüşür? Sedef hastalığı, genellikle avıç ayasında, dizde, dirsekte, ayaklarda, yüzde ve sırtta görülür. Ancak, sedef hastalığının görüldüğü yerlerin az olması size, sedef hastalığının, vücudun diğer bölgelerinde de görülmediği kanısını yaratmasın. Sedef hastalığı, genital bölgede, ağzın içinde; hatta parmaklarda dahi görülebilir…
Sedef hastalığı kimlerde görüşür derseniz: Sedef hastalığının, genellikle yetişkinlerde görülmekle birlikte, kadın ve erkeklerde birbirine yakın yüzdelerle görüldüğünü belirtmemiz gerekmektedir. Sedef hastalığının görülmesinde, aile geçmişinin de önemi büyüktür. Yani sedef hastalığının genetik yönünden de söz edebilmek mümkündür.
Sedef hastalığının nedenlerini de merak etmeniz doğal. Sedef hastalığının çıkış noktası, T hücreleri olarak adlandırılan beyaz kan hücreleridir. T hücrelerinin vücuttaki görevi, vücudu, enfeksiyonlara karşı korumak; ve enfeksiyonlarla savaşmaktır. Ancak sedef hastalığı olan kişilerin T hücreleri, sadece enfeksiyon dönemlerinde değil, gereksiz zamanlarda da çalışır. Bundan dolayı da bağışıklık sistemi zayıf konuma geçer. Deri hücrelerinin sayısında azalma meydana gelir. Azalma sebebi ile bir de şişme oluşumu sedef hastalarında görüldüğünde, sedef hastalığının ortaya çıkışı öne alınmaktadır vücut tarafından. Sedef hastalığının sebepleri arasında yer alan diğer sebeplere bakıldığında ise, stres, ilaç kullanımı, hava değişimi; ve enfeksiyonlardan bahsedilebilir.
Sedef tedavisinde, herşeyden önce kişinin vücudunun, sedef hastalığı tedavisine farklı tepkiler gösterdiğinin bilinmesi gerekmektedir. Sedef tedavisinde ilaç kullanımı, kişilerin ilaçlara verdikleri tepkiler, tamamı ile birbirlerinden farklıdır.
Sedef hastalığı tedavi yöntemleri arasında, krem ve merhem ile sedef tedavisi, ışık terapi, sistematik terapi, karma terapi gibi farklı sedef tedavi yöntemlerinden bahsetmek mümkündür.
Sedef hastalığı tedavisinde kullanılan ışık terapisi yönteminin uygulanması için, ultraviyole ışınlardan yardım alınmaktadır. Sedef hastalığı ilerlemiş olan kişiler için uygulanacak sedef hastalığı tedavisi ise sistematik terapi ile gerçekleştirilmektedir. Sistematik terapide, sedef hastalığı olan kişilere verilecek olan ilaçların, iğne ile verilmesi sağlanmaktadır. Sedef hastalığı tedavisinde, bazı durumlarda antibiyotik kullanımından da söz edilmektedir. Sedef hastalığı bazı zamanlarda, belirtilen tüm sedef tedavi yöntemlerinin birlikte gerçekleştirildiği karma terapiyi de gerekli kılabilmektedir.


Yorum yapın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.