Ter Kokusuna Ne İyi Gelir?

Ter kokusu, özellikle yaz aylarında, sıcak hava dolayısı ile canımızın sıkılmasına neden olurken, stresli dönemlerimizde ya da heyecan yaptığımızda, kışın en soğuk günlerinde bile bizim baş belası sorunlarımız arasında yer alabilir. Su ve sabunun olduğu hiç bir yerde ter kokusuna maruz kalmak durumunda değilsiniz. Ter kokusuna ne iyi gelir sorusunun yanıtları arasında yer alan, ter kokusuna karşı doğal çözümleri ilerleyen bölümlerde bulabilirsiniz.

Ter Kokusuna Ne İyi Gelir?

■ Eğer ter kokusundan kurtulabilmek için duş almaya zamanınız yok ise yapmanız gereken ilk şey, kol altını ıslak mendil yardımı ile temizlemek. Sonrasında da anti-bakteriyel sabun ile bölgeyi sabunlayın. Bu sayede, kötü kokunun kaynağı olan bakterileri ortadan kaldırabilirsiniz.

■ Sabah saatlerinde, yarım bardak suyun içerisine bir tatlı kaşığı Hidrojen Peroksit ekleyerek karıştırıp, malzemeyi eritin. Sonrasında koltuk altını bu su ile iyice silin. Ardından su ile durulayın. Yapmış olduğunuz bu uygulama, kol altında ter kokusuna neden olacak olan mikroplarla gün boyu savaşmanızı olanaklı hale getirecektir.

■ Ter kokusuna karşı doğal çözümlerden bir diğeri de şap taşıdır ve aslında geleneksel bir yöntemdir. Yapmanız gereken, bu doğal minerali hafif su ile nemlendirmek ve sonrasında kol altınızı bu kristal ile ovmaktan ibarettir. Şap taşının kokusu olmadığı gibi iz de bırakmaz. Ter bezlerini küçülterek ter kokusunu önler. Bunun yanında, antiseptik, anti-bakteriyel ve tonik özellikleri ile kötü koku ile savaşmaktadır.

Ter Kokusu Nasıl Önlenir? Ter Kokusunu Önlemek İçin İp Uçları

■ Botoks yaptırarak ter kokusundan, 6 – 12 aylık zaman aralığında kurtulabilirsiniz. Doğal bir yöntem olmasa da, içeriğinde bulunan toksin maddeler ile terlemeye neden olan sinir uçlarını bloke eder ve dolayısı ile ter kokusunu önleme özelliği gösterir.

■ Lazer de ter kokusunu önler; ama aşırı terleme sorunu olan kişilere ve sadece aşırı terlemenin olduğu bölgelere uygulanır. Kalıcı bir çözüm yöntemidir. Aşırı terlemenin kalp yetmezliği ve diyabet gibi sorunlara neden olabileceği unutulmamalıdır. Bununla birlikte, terlemenin de vücut için gerekli olduğunu göz ardı etmemeli ve lazere karar vermeden önce mutlaka bir uzmana danışmalısınız.

Yorum yapın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.