Sedef Hastalığına Ne İyi Gelir?

Sedef hastalığı, aslında bir hastalık olarak değerlendirilmemesi gereken, doğuştan kazanılan bir cilt problemidir. Belli başlı nedenleri bulunmaktadır. Bağırsaklardaki sızıntılar, kronik inflamasyon, bağışıklık sisteminin aktif olması… gibi nedenlerle kendini gösterebilmektedir. Aynı nedenlerden dolayı migren, egzama, eklem ağrısı… gibi sorunlarla da karşı karşıya kalınabilir. Bu sorunlara neden olan besinlerin bilnmesi, bağırsaklardaki sorunun giderilmesi ve bağırsakların temizlenmesi, problemin ortadan kalkmasını sağlayabilir. İşte bu nedenle sedef hastalığında beslenme çok önemlidir. İlerleyen bölümlerde sizlere, hem sedef hastalığına ne iyi gelir sorusunun yanıtlarını verecek; hem de sedef hastalığı hakkında detaylı bilgiye sahip olmanızı sağlayacağız.

Sedef Hastalığına Ne İyi Gelir?

Bazı besinlerin, sedef hastalığının belirtilerini arttırdığı, bazı besinlerin ise azalttığı, yapılan araştırmalarla kanıtlanmıştır. Bu nedenle sedef hastalığında beslenmenin doğru olması için neler yemeniz gerektiğinden söz etmeye çalışacağız.

■ Kabuklu sebzeler, sedef hastalığına bağlı iltihaplanmayı ve belirtileri arttırabilmektedir. Bu nedenle, domates, patates, patlıcan, biber gibi kabuklu sebzelerden uzak durmanız önerilmektedir.

■ Eğer vücudunuzda B ve D vitamini eksiklikleri söz konusu ise sedef hastalığının belirtilerini daha fazla hissedebilirsiniz. Bu nedenle zerdeçal, balık yağı, süt dikeni… gibi besinleri, üzüm çekirdeği ekstratı gibi besin takviyelerini almanız önerilmektedir. Yeterli D vitamini sedef hastalığının etkilerini tamamen de yok edebilir; kısmi olarak da önemli ölçüde azaltabilir.

■ İçeriğinde Kurkumin maddesi ve anti-inflamatuar bileşenler bulunması dolayısı ile zerdeçal sedef hastalığı ile savaşmada önemli bir etkiye sahiptir. Günde sekiz çay kaşığı zerdeçal tüketerek, sedef hastalığında önemli bir gerileme kat edebilirsiniz.

■ Gluten pek çok hastalığa neden olduğu gibi sedef hastalığında da önemli bir yere sahiptir. Bu nedenle sedef hastalığında beslenmenize dikkat ederken hayatınızdan gluteni çıkartmanız önerilmektedir. Bu şekilde davranan pek çok kişi bu hastalıktan kurtulmuştur.

■ Kırmızı et ve süt ile süt ürünlerinin tüketimini azaltmanızın da önemli olduğunu belirtmeden geçmeyelim. Bunun yerine balık, taze sebze ve meyve tüketmenizi önerebiliriz.

■ İçeriğinde bulunan şeker miktarının az olduğu besinler ve organik gıdalarla da bu sorunu önemli ölçüde aşabileceğinizi belirtelim.

Yorum yapın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.