Besinlerin Sindirimi Ve Besinlerin Sindirim Süreleri

Bu yazımızda sizlere besinlerin sindirimi ile ilgili bilgiler vermeye çalışacağız. Besinlerin sindirimi ile ilgili sahip olacağınız bilgiler, besinlerin sindirim süreleri ile alakalı olacaktır, ya da kısaca, besinlerin sindirilme sürelerini aktaracağımızı da belirtebiliriz. Hangi besin ne kadar zamanda sindirilir merak içerisinde iseniz, besinlerin sindirimi ile ilgili bilgilere, besinlerin sindirim süreleri, ve besinlerin sindirilme sürelerini hemen dahil edelim:

Besinlerin sindirilme sürelerini aktarırken, elmanın, rafadan yumurtanın, ve pirinç çorbasının sindirilme süresinin hemen hemen birbiri ile aynı olduğunu belirtebiliriz. Bu besinlerin sindirimi için geçmesi gereken zaman, bir saatten fazla, iki saatten ise azdır.
Besinlerin sindirim sürelerine bakmaya devam ettiğimizde, çiğ yumurta, ekşi elma, dana ciğeri, ve kaynamış süt gibi besinlerin sindiriminin de aynı zamanlarda gerçekleştiğini belirtmemiz gerekmektedir. Bu besinlerin sindirim süreleri ortalama iki saattir.
Besinlerin sindirim sürelerinde, bakla, yumurtalı ve sütlü pastalar, yağda pişirilmiş yumurta; ve çiğ süt için belirlenmiş besinlerin sindirim sürelerinin, iki saatten fazla, üç saatten ise az olduğu belirtilmektedir.
Besinlerin sindiriminde üç saatin yeterli olduğu şeyler ise şu şekilde sıralanmaktadır: tavuk suyu, biftek, haşlanmış yumurta…
Besinlerin sindirim sürelerinin üç saatten fazla, dört saatten az olduğu besinlere bakacak olursak, tuzlu balık, patates, peynir, tereyağı, ve ekmek için besinlerin sindirilme sürelerinin bu zaman dilimine sığdığını belirtmemiz gerekmektedir.
Besinlerin sindiriminde belirteceğimiz son grup, besinlerin sindirim süresinin beş saat olduğu grup olup, yağlı sığır etinin, lahananın, ve sığır ızgarasının, ortalama beş saatte sindirildiğini belirtmemiz gerekmektedir.

Yorum yapın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.