Klostrofobi Nedir? Klostrofobi Hastalığı Hakkında Bilgiler

Bu yazımızda sizlere klostrofobi hakkında bilgi vereceğiz. Bildiğimiz gibi Ramazan bayramı 2012 gün itibari ile geride kaldı. Ramazan bayramı 2012’de, pek çok ünlü, farklı mekanlarda konserler verdi. Bugün itibari ile, magazin programlarında, hangi ünlünün nerede ramazan bayramı konseri verdiğinin görüntüleri aktarılmaya başlandı. Bu ünlülerden bir tanesi de Hülya Avşar’dı. Hülya Avşar, konseri için Kıbrıs’a özel uçağı ile gitmişti… Bunun nedeni ise, Hülya Avşar’ın klostrofobisinin bulunması idi. Bayram nedeni ile yoğun trafiğe takılmak istemeyen Hülya Avşar’ın havada uzun süre kalmaya tahammülü yoktu. Hatta Hülya Avşar, klostrofobi nedeniyle asansöre de binmiyor… Peki Hülya Avşar gibi güçlü bir kişiliği, özgüveni olan bir karakteri bu denli etkileyen klostrofobi hastalığı ile ilgili neler bilmeliyiz? klostrofobi nedir?

Klostrofobi nedir? Klostrofobi hastalığı, bir kişinin, kapalı, ve havası basık bir ortamda hissettiği gereksiz, abartılı korku halidir… Klostrofobi hastalığında, mantık dışı bir takım korkular yaşayan kişilerin, yaşadıkları bu korkular dolayısı ile, bulundukları ortamda sıkışıp kalmak, nefes alamamak, boğulmak, bulunulan yerden çıkamamak gibi korkuları bulunmaktadır. Klostrofobi hastalığında görülen tipik belirtiler, ortalama olarak otuzlu yaşlarda başlamaktadır. Ve klostrofobi hastalığının, kadınlarda, erkeklere oranla daha sık gözlemlendiğini de belirtebiliriz. Klostrofobi hastalığı olan kişiler, kalabalık otobüslerde, asansörlerde, çok dar koridorlarda, kapısı kilitli; ya da kapalı olan odalarda, klostrofobi hastalığını en yüksek seviyede yaşarlar.
Klostrofobi belirtileri arasında, boğazlı yakası bulunan kazakları giyememe, gömleklerin yakasını ilikleyememe, kravat; ya da kolye takamama, sinema ya da tiyatroda çıkışa yakın yerlere oturma, puslu havalarda kendini kötü hissetme gibi şeylerden söz etmek gerekmektedir. Klostrofobi belirtileri görülen kişilerin, destek almaları, ve klostrofobi belirtilerinin ilerlememesi için önlem oluşturmaları önerilmektedir.

Yorum yapın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.