Göz Kuruluğu Ve Kuru Göz Sendromu Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kuru göz hastalığı; farklı bir deyimle göz kuruluğu, son zamanların en yaygın göz hastalıklarından bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Kuru göz ve göz kuruluğu ile ilgili bilgileri bu yazımızda sizlerle paylaşmaya çalışacağız… Kuru göz teşhisi, kuru göz belirtileri, göz kuruluğunun teşhisi, göz kuruluğunun belirtileri, göz kuruluğunun tedavisi; ve kuru gözün tedavisini… Göz kuruluğu ile ilgili bilmeniz gereken her şeyi, bu yazımızda sizlerle paylaşmayı amaçlıyoruz…

Göz kuruluğu; ya da kuru göz sendromu, son zamanlarda sık olarak karşılaşılan göz hastalıkları arasında kendisine yer bulmaktadır. Kuru göz sendromu; ve göz kuruluğunun nedenleri arasında ilk olarak, televizyon izleme; ve bilgisayar kullanımı yer almaktadır. Göz kuruluğunun nedenleri arasında, kuru hava; ve klimalı ortamlardan da söz etmek gerekmektedir. Göz kuruluğunun nedenlerinden bir diğeri ise lens kullanımıdır…
Göz kuruluğunun nedenleri arasında yer alan bilgisayar kullanımı ve televizyon izleme, gözlerin kırpılma sıklığını azaltmaktadır. Bu durum ise, gözün ön tabakasının yeterince ıslanamaması anlamına gelmektedir; ve kuru göz sendromu oluşur. Kuru hava, klimalı ortamlar da kuru göz sendromunun nedenleri arasında sayılmaktadırlar.
Göz kuruluğunun belirtileri; ve kuru göz sendromunun belirtilerini şu şekilde sıralayabiliriz: Göz kuruluğunun belirtileri arasında ilk sırada, uzun süre bilgisayar başında oturmak; ve sonrasında da gözlerde meydana gelen kızarma, batma; ve yanma hissi ilk sırada yer almaktadır. Göz kuruluğunun belirtilerinden bir diğeri de, gözlerin sürekli kaşınması; ve batması hissidir. Kuru göz sendromunun belirtilerinden bir diğeri de, gözlerin sürekli olarak kuru olduğunun hissedilmesidir. Göz kapaklarının altında kum tanecikleri olduğu hissine kapılmak; ve bu taneciklerin de göze battığını düşünmek, kuru göz sendromunun belirtileri arasında sayılmaktadır. Göz kuruluğunun belirtilerinden bir başkası da, göz kapaklarının sabahları, yapışık gibi olduğunun hissedilmesi; ya da fark edilmesidir. Kuru göz sendromunun belirtilerinden bir başkası da, gözlerin yaşarması; ve net görememedir.
Belirtmiş olduğumuz göz kuruluğu belirtileri; ve kuru göz sendromu belirtilerinden şikayetçiyseniz, en kısa sürede bir doktor kontrolünden geçmeniz gerekmektedir. Peki göz kuruluğu nedir? Kuru göz sendromu nedir? Göz kuruluğu; ya da kuru göz sendromu olarak adlandırılan göz hastalığının şu şekilde açıklanabilmesi mümkündür: Göz kuruluğu, kuru göz sendromu, göz yaşı film tabakasının; ve gözün dış tabakasının karmaşık yapıda olması anlamına gelmektedir.
Göz kuruluğunun teşhisi için öncelikle bir doktor muayenesinden geçilir; kuru göz sendromu için gerçekleştirilen doktor muayenesi kapsamlı bir göz muayenesidir. Bu muayenenin sonrasında gerek görüldüğü takdirde, bir takım testler uygulanır. Göz kuruluğunun teşhisinde uygulanan en önemli testlerden bir tanesi schirmer isimli testtir. Schirmer testi, göz yaşı miktarının yeterli düzeyde olup olmadığının ölçülmesi için uygulanan göz hastalıkları testi uygulamasıdır.
Göz kuruluğu probleminin gündeme gelmesi için, göz yaşının azalması; ya da azalmasa dahi göz yaşının yapısının değişmesi gerekmektedir. Kuru göz sendromunun oluşumunda, gözün yüzeyinde bulunan bozukluklar da etkin rol oynayabilmektedir. Göz kuruluğunun oluşması durumunda, göz yaşı, göz içerisinde eşit olarak yayılamayacaktır. Bu durum, göz yaşının, konjonktiva; ve korneaya geçişinin de zorlaşması anlamına gelecektir. Göz kuruluğu, görmeyi de engelleyebilmekte; zorlaştırabilmektedir. Bundan dolayı, göz kuruluğunun tedavisinin, doğru zamanda ve doğru şekilde yapılması gerekmektedir. Göz kuruluğunun tedavisi doğru zaman ve doğru şekilde yapılmadığı için, göz kuruluğu, görmeyi tehdit eder hale gelebilir; ve kronik emflamasyona sebebiyet verebilir.

Yorum yapın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.