Bebeğime Ne Kadar Su Vermeliyim? Bebeklerde Susuzluk Belirtileri Neler?

Bu yazımızda sizlere, bebeğim ne kadar su içmeli, bebeğime ne kadar su vermeliyim gibi soruların yanıtlarından söz ederek, bebeklerde susuzluk belirtilerinden söz edeceğimizi belirtmemiz gerekmektedir. Eğer sizin de aklınızda, bebeğim ne kadar su içmeli, veya bebeğime ne kadar su vermeliyim gibi sorular varsa, ve bebeklerde susuzluk belirtilerini merak ediyorsanız, zaman kaybetmeden bilgilerimizin aktarımını gerçekleştirmeye başlayalım:

Bebeğim ne kadar su içmeli sorusunun yanıtı, ilk altı ay için hiç şeklinde verilmekte. İlk altı ay boyunca bebeğin, anne sütü haricinde hiç bir şey almaması gerekiyor. Çünkü suyun içerisinde bulunan mikroplar, her ne kadar su bebeğe, kaynatılarak dahi verse geçiyor, ve bağışıklık sistemi zaten çok zayıf olan bebek, bu mikropları kolay bir şekilde alıyor, ve katı gıda tüketimi de gerçekleştiremediği için dışarı atamıyor. Bu nedenle, her ne kadar büyüklerimiz, “Biz bebeklerimizi suyla büyüttük” de deseler, onların zamanında gerek hava, gerekse çevre kirliliğinin bu günkü kadar çok olmadığını anlatmalı, ve bebeğimize, doktoprların önerdikleri gibi ilk altı ay boyunca sadece anne sütü vermeliyiz.
Bebeğime ne kadar su vermeliyim? Altıncı ayını tamamlayan bebeğinize, bir yaşına gelene kadar, gün içerisinde 100 ml’e kadar su verebilirsiniz, en az vermeniz gereken su miktarı ise 30 ml… Bir yaşından sonra bebeğinize, üç yaşına kadar, gün içerisinde en çok üç litre su içirmelisiniz; en az miktar ise bir litre olmalı.
Bebeğinizin kilosu fazla ise, altıncı ayından itibaren, ona yemeklerden önce su içirmelisiniz. Bu durum, karnını tok hissetmesine, ve daha az yemek yemesine yardımcı olacaktır. Ancak eğer kilo sorununuz yoksa, yemeklerden sonra, iki ya da üç saatlik aralıklarla bebeğinize su vermeniz gerekmektedir. Gün içerisinde bebeğinizin bezini yedi sefer değiştiriyorsanız, vücudunda yeteri kadar su bulunduğundan emin olabilirsiniz.
Bebeklerde susuzluk belirtileri: İshal, enfeksiyon, huzursuzluk, göz, ve dudakların kuruması, halsizlik, baş dönmesi, mide bulantısı, kusma… gibi belirtilerin tamamı, bebeklerde susuzluk belirtileri olarak aktarılıyor. Bebeklerde susuzluk belirtileri arasında aynı zamanda, koyu kıvamlı, koyu renk, ve kokulu idrardan da söz etmemiz gerekmektedir. Görme problemleri, bilinç kaybı, hatta daha ileri aşamalarda böbrek yetmezliği de bebeklerde susuzluk belirtileri arasında sayılmaktadır. Konsantrasyon bozukluğu, ve öğrenme zorluğu da bebeklerde susuzluk belirtileri arasında yer alan diğer unsurlar olarak gösteriliyor.

Yorum yapın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.