2011 Ramazanda Daha Rahat Oruç Tutmak İçin..

2011 ramazanın gelmesine sayılı günler kaldı. 2011 ramazan, tam Ağustos ayına denk gelmesi sebebiyle, sıcak bir ramazan; ve bununla birlikte de, uzun günlerde oruç tutmak anlamına geliyor. 2011 ramazanda oruç tutma süresi uzun; ayrıca buna bir de mevsimsel etkiyi ekleyecek olursak, sıcak günlerde oruç tutmak, uzun saatler boyunca zor olacak diyebiliriz. Ve pek çok vücut da, oruç tutmak için muhtemelen hazır değil. Oysa ki, oruç tutmak, sağlığa çok yararlı. Hatta son dönemlerde yapılan araştırmalar, oruç tutmak eylemi ile arınan bünyelerin yanında, daha uzun yaşamak gibi bir kavramdan da bahsediyorlar. O halde, tüm dinlerin, farklı şekillerde gerçekleştirilmesine karşın, ortak paydası oruç tutmaktır diyebiliriz. 2011 ramazanda oruç tutmak için hazır değilseniz; kendinizi, bu sıcak ve uzun günlerde oruç tutmak eylemine hazır hissetmiyorsanız, bugünden başlayarak, sizi, oruç tutmak için hazırlayacak bir kaç önerimiz bulunuyor. Belirttiğimiz şeyleri, zaman kaybetmeden yaparsanız, 2011 ramazanda, oruç tutmak için kendinizi oldukça hazır hissetmeniz mümkün.

<

2011 ramazan ayında, kendinizi oruç tutmak için hazır hissetmek istiyorsanız, bugünden itibaren, günde en az sekiz bardak su içmeye kendinizi hazırlayın. Günde sekiz bardak su içmeyi alışkanlık haline getirecek olursanız, 2011 ramazan ayında da bu uygulamayı alışkanlık haline getireceğinizden dolayı, su içmekte zorlanmayacaksınızdır.
2011 ramazan ayında, sorunsuz oruç tutmak için, bugünden itibaren her sabah, az yağlı peynir, domates, salatalık, biber, haşlanmış yumurta gibi gıdalarla kahvaltı yapın. Kahvaltı yapmayı alışkanlık haline getirecek olursanız, sahura kalkma ihtiyacı duyacağınız 2011 ramazan ayında, oruç tutmak, sahura kalkmanız nedeniyle, sizin için daha kolay olacaktır.
2011 ramazan ayında, oruç tutmak için, kendinizi önceden, hafif iftar yemeklerine de hazırlamanız gerekmektedir. Şöyle ki, bugünden itibaren, akşam yemeklerinizi, çorba, etli bir sebze yemeği, yoğurt, salata; ve ekmekten oluşan bir akşam yemeği haline getirin. Bu şekilde yemeye alışacak olduğunuz akşam yemekleriniz ile, 2011 ramazan ayında oruç tutmak, iftarınızın da hafif geçmesi açısından sizin için çok daha rahat olacaktır.
Yaz aylarının en sıcak günlerine denk gelecek olan 2011 ramazan ayı, oruç tutmak için en çok zorlanılacak konunun susuzluk olduğunu düşünenlere önerimiz, bugünden itibaren, tüketeceğiniz kahve ve çay miktarını sınırlandırmanız yönündedir. Unutmayın, kahve ve çay içtiğiniz zamanlarda, vücudunuz daha fazla su atacak; bu durum da sizin daha fazla su ihtiyacı duymanıza neden olacaktır. Kahve ve çay alışkanlıklarınızı sınırlandırmaya, bugünden itibaren başlayın.
2011 ramazan ayında oruç tutmak sizin için, her gün 45 – 60 dakika arasında yürüyüş yaparsanız, daha kolay olacaktır. Çünkü yürüyüş, sizin vücut direncinizi arttıracak; metabolizmanızı düzenleyecek; ve siz daha dayanıklı hale geleceksinizdir. Bu alışkanlıkları edindiğinizde, 2011 ramazan ayında oruç tutmak, sizin için çok daha kolay olacak; ve oruç tutmak, sizin de sağlığınıza faydalı olacaktır.


“2011 Ramazanda Daha Rahat Oruç Tutmak İçin..” üzerine bir yorum

  1. Konumuz ile ilgili uzun bir açıklama yazısını bizlerle paylaşan Muhsin bey, yazınız için çok teşekkür ederiz; ancak, sitemizde, kopyala yapıştır yazıları yayınlamak yerine, kişilerin kendi yazdıkları yazıların paylaşılmasını sağlıyoruz. Bu nedenle de yayınlayamadık yazınızı. Allah oruçlarınızı kabul etsin

    Yanıtla

Yorum yapın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.