Sahurda Sigara İçmek Ve İftarda İçilen Sigaranın Zararları

Bu yazımızda sizlere, sahurda sigara içmek, iftarda sigara içmek, ve iftarda içilen sigara ile ilgili bazı bilgilerden söz edeceğimizi belirtmemiz gerekmektedir. Sahurda sigara içmek, iftarda sigara içmek, ve iftarda içilen sigara ile ilgili bilgileri siz de öğrenmek istiyorsanız, zaman kaybetmeden, bilgilerimizin aktarımını sizler için gerçekleştirmeye başlayalım…

İftarda içilen sigara genellikle, oruç sırasında yaşanan nikotin eksikliğinin kapatılmasına yönelik bir eylem olarak gerçekleştirilmektedir. İftarda sigara içmek, kanda, aynı anda, nikotin, ve karbonmonoksit fazlalaşmasına neden olmaktadır. Bu durumda damarları büzüşen kişilerin tansiyonları ani bir şekilde yükselir. Eğer bir de bu kişilerin beyin kanaması riskleri varsa, iftarda sigara içmek kendileri için oldukça riskli bir hal almaktadır. Hele bir de, sigara dumanı ardı ardına hızlı bir şekilde çekiliyorsa, durumun çok daha ciddi olduğunun mutlak surette belirtilmesi gerekmektedir.
Sahurda sigara içmek ise daha bir farklı durumun gündeme gelmesine neden oluyor… Tüm gün oruç tutulacağı için ardı ardına çok sigara içen kişiler, bir de yemek yedikten sonra hemen uyudukları için, durum kendileri adına yine riskli bir konuma geliyor. Gerek beyin damarları, gerekse tüm damarlar; ve bununla birlikte göz dahil olmak üzere organlar, sigaranın zararlarına çok daha fazla maruz kalıyor, ve yine istenmeyen durumlar meydana geliyor. Bunlardan dolayı aslında, ramazanda oruç tutan kişiler için, sigara içmenin doğru zamanı bulunmadığını, ve buna dayanarak da, ramazanda sigarayı bırakmanın daha kolay olduğunu belirtmemiz gerekmektedir.

Yorum yapın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.