Ramazanda Nasıl Diyet Yapılır Diyenlere Zayıflamak İçin Öneriler

11 ayın sultanı ramazanın gelmesi ile birlikte, pek çok kişinin aklına şu soru geliyor: Ramazanda nasıl diyet yapılır, ramazanda nasıl diyet yapılmalı, ramazanda nasıl diyet yapmalı… Biz de bu nedenle bu yazımızda sizlere, ramazanda nasıl diyet yapılır, ramazanda ramazanda nasıl diyet yapılmalı, ve ramazanda nasıl diyet yapmalı şeklindeki soruların yanıtlarından söz edeceğimizi belirtmeliyiz…

Ramazanda nasıl diyet yapılır diyenler için öncelikli olarak şu bilgiyi vermeliyiz: Ramazanı, kendiniz için zayıflama ayı olarak görmemelisiniz. Oruç tutuyorsanız, bunun tek amacı sevap kazanmak, ve dini görevinizi yerine getirmek olmalı. Ancak, eğer bunun yanında zayıflamak da istiyorsanız, o halde hiç zaman kaybetmeden, sahuru kahvaltı, iftarı öğle yemeği olarak değerlendirmeniz gereken, sonrasında ise akşam yemeğini ne zaman yemeniz gerektiğini aktaran bilgilerimizi sizlerle paylaşmaya başlayalım. Bakalım ramazanda zayıflamak için hangi öğünde neler yemelisiniz…
Ramazanda nasıl diyet yapılmalı diyen kişiler, sahuru kahvaltı olarak değerlendirmeli; ve iki dilim kepekli tost ekmeği arasına bir kibrit kutusu yağsız beyaz peynir koyarak bunu tost olarak hazırlayıp yemeliler. Bu noktada unutulmaması gereken detay, tostun mutlaka yağsız olmasının gerekliliğidir. İçecek olarak bir su bardağı yağsız süt, ya da ayran içmeniz önerilirken, yanında, salatalık, domates, maydanız gibi sebze, ve yeşilliklerden faydalanmanız öneriliyor. Bununla birlikte, uyku öncesinde, kavun, üzüm, incir, muz hariç olmak kaydı ile meyve tüketmeniz gerektiği belirtiliyor.
Ramazanda nasıl diyet yapmalı diyenler için önerebileceğimiz bir diğer sahur menüsü ise şu şekilde: 200 gram yağsız yoğurt ile birlikte, arzu edildiği kadar salata, ve, içerisinde bir yemek kaşığı zeytinyağı bulunan sebze yemeğinden de yine arzu edildiği kadar tüketilebilir. Bunlarla birlikte yenilmesi gereken ekmek ise, bir dilim olmak kaydı ile kepek ekmeği…
Haftada iki sefer tüketmenize izin verilen bir diğer sahur menüsü ise şu şekilde: Altı yemek kaşığı pilav, veya makarnanın yanında, sınırsız salata, ve 200 gram yağsız yoğurt. Bu menüyü sizlere, ramazanda diyet yapmanız için çok fazla önermediğimizi de belirtelim. Bunun nedeni, gerek pilav, gerek makarnanın size, çabuk açlık hissi verecek olmasıdır. Oruç süresince acıkmanız gibi bir durumun gündeme gelmesi, bu menü ile muhtemeldir.
Zayıflamak için ramazanda nasıl diyet yapılır diyenler arasında yer alıyorsanız, iftar saatini öğle yemeği olarak değerlendirmeniz gerekmektedir. Orucunuzu bir bardak su ile bozmanızın sonrasında, bir dilim pide tüketmeli, bir kase çorba içmeli, bir kibrit kutusu kadar yağsız peynir, ve bir tane de zeytşn tüketmelisiniz. Arzuya göre az miktar et tüketimi de gerçekleştirebilirsiniz. Ancak etin, ızgara, ya da haşlama şeklinde hazırlanması uygun olacaktır. Hala tam olarak doymadığınızı hissedebilirsiniz belki, ama unutmayın ki bu sadece öğle yemeği. Ve iki saat sonra akşam yemeği yiyecek, karnınızı daha güzel doyurabileceksiniz…
Ramazanda nasıl diyet yapılmalı diyenler, iftarın iki saat sonrasında tüketecekleri akşam yemeğinde, 200 gram yağsız yoğurt ile birlikte, etli, veya etsiz hazırlanmış sebze yemeklerinden istedikleri kadar tüketebilirler. Menemen tüketebilir, omlet yiyebilirsiniz. Ancak tüm bunların yanında yoğurt, ve salata tüketmeniz önerilmektedir. Yumurta yemediğiniz zamanlarda etli yemekler yiyebilirsiniz. Ekmek olarak ise bir dilim kepek ekmeği, ya da yarım paket diyet bisküvi tüketimini gerçekleştirebilirsiniz.
Tatlı tüketimi gerçekleştirmek istediğinizde ise, sütlü tatlılardan yararlanabilir, ya da meyveli tatlıların tüketimini gerçekleştirebilirsiniz.

Yorum yapın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.