12 Ağustos 2012 İftar Menüsü

Bu yazımızda sizlere, 12 Ağustos 2012 için, iftara ne pişirsem sorusunun yanıtlarından söz edeceğiz. İftar menüleri arasından seçerek, iftar yemekleri ile oluşturmuş olduğumuz iftar menüsünde, umudumuz, 12 Ağustos 2012 için sizlerin iftara ne pişirsem sorularınıza yanıt vermek. Bu nedenle, iftar menülerimizden bir tanesi olan, 12 Ağustos 2012 iftar menüsünü beğenmenizi umuyor, ve iftar yemeklerini sizlerle paylaşmaya başlıyoruz:

Mercimek Çorbası
Mercimek çorbası için gerekli malzemeler:
Meksika fasülyesi
Kırmızı biber
Tuz
Bir çorba kaşığı tereyağı
Su
Bir bardak et suyu
Bir tane havuç
Bir tane soğan
İki tane patates
Bir buçuk bardak kırmızı mercimek
Mercimek çorbası tarifi: Öncelikle yağ bir tencerenin içerisine alınır, ve içerisinde, soyularak doğranmış olan soğan, ve havuçlar kavrulur. Daha sonra ise, küp şeklinde doğranmış olan patateslerin, malzemelerin içerisine atılması ile birlikte, kavurma işlemine devam edilir. Daha sonra, sıcak olan su, ve et suyu tencerenin içerisine ilave edilir. Kırmızı mercimeklerin de ayıklanıp yıkandıktan sonra, pişmekte olan mercimek çorbasının içerisine eklenmesi gerekmektedir. Mercimek çorbasının tuzunun da ayarlanmasından sonra, pişmesi için beklenmeye başlanır. Mercimek çorbasının pişmesinin ardından blenderden geçirilen malzemelerin, biraz daha kaynaması sağlanır. Bu sırada, tereyağı içerisinde kırmızı biber biraz pişirilip, ardından da içerisine meksika fasülyesi ilave edilir. Bir süre daha pişirilen karışımın, servis tabağına alınmış olan mercimek çorbasının içerisine eklenmesi, ve sonrasında da servis edilmesi gerekmektedir.

Hünkar Beğendi
Hünkar beğendi için gerekli malzemeler:
Su
Tuz
Sıvıyağ
Bir tane defne yaprağı
Bir çorba kaşığı salça
İki tane biber
İki tane domates
Üç diş sarımsak
Bir tane soğan
Bir kase mantar
300 gram kuzu eti
Karabiber
Bir bardak rendelenmiş kaşar peyniri
Üç çorba kaşığı un
İki bardak süt
Beş tane patlıcan
Hünkar beğendi tarifi: Öncelikle, sıvıyağ içerisinde kuzu eti kavrulmaya başlanır. Daha sonra, kuzu etinin üzerine sarımsak ve soğan ilave edilir, ve kavurma işlemine devam edilir. Bir süre sonra ise, mantar, ve salçanın ilave edildiği tencerede, kavurma işlemi sürdürülür. Ardından, bir miktar su eklenerek bir süre de bu şekilde pişirilen malzemelerin içerisine, daha sonra, biber, domates, ve defne yaprağı ilavesi gerçekleştirilir, ve pişirme işlemi sürdürülür. Başka bir tarafta ise, öncelikle patlıcanlar közlenir ve kabukları soyulur. Ardından bir tencerenin içerisinde yağ ile birlikte un kavrulur, ve kavurma işlemine devam edilirken, közlenmiş patlıcanlar da tencerenin içerisine ilave edilir. Bu şekilde, patlıcanları ezerek kavurma işlemine devam etmeniz gerekmektedir. Patlıcanların ezilmesinin sonrasında içerisine sütün eklenmesi ile, süt, ve patlıcanların özleşmesi süresince pişirme işlemine devam edilir. Son olarak da kaşar peyniri rendesi tencerenin içerisine alınır, ve kaşar peyniri eriyene kadar pişirme işlemi sürdürülür. Sonrasında bir servis tabağının içerisine, sütlü patlıcan karışımı yayılır, ortasına ise etli karışımın eklenmesi, ve servis edilmesi gerekmektedir.

Saksı Böreği
Saksı böreği için gerekli malzemeler:
Bir çay bardağı sıvıyağ
İki tane yumurta
Bir çay bardağı süt
Bir tutam maydanoz
Üç tane biber
Yüz gram beyaz peynir
Yüz gram sucuk
Yüz elli gram çörek otlu peynir
Üç tane yufka
Saksı böreği tarifi: Bir karıştırma kabının içerisine peynir alınır, ve üzerine de, ince bir şekilde doğranmış biber, maydanoz, ve sucuk ilave edilerek karıştırılır. Ayrı bir yerde ise, yumurta, süt; ve sıvıyağ karışımı çırpılarak sos hazırlanır. Yufka dörde bölünür. Bir parçasının, bir kase içerisine serilerek, kenarlarının dışa sarkması sağlanmalıdır. Başka bir parça yufka ise, kasenin en dibine serilir, ve üzerine önce peynirli harç, sonra da yumurtalı sos ilave edilerek, yufkanın kenarları kapatılır. Hazırlanan saksı böreğinin üzerine de sütlü sostan ilave edilerek, yağlanmış olan fırın tepsisine ters bir şekilde konulur. Diğer yufkaların da aynı şekilde hazırlanması gerekmektedir. Bunun ardından, önceden ısıtılmış olan fırın 180 dereceye ayarlanır. Saksı böreklerinin üzerine yumurta sarısı sürülür, ve pişirilerek servis edilmesi sağlanır.

Acılı Ezme
Acılı ezme için gerekli malzemeler:
Tuz
Zeytinyağı
Pul biber
Taze nane
Bir tane limon
Bir çorba kaşığı biber salçası
Bir çorba kaşığı domates salçası
Üç ya da dört tane domates
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
İki ya da üç tane yeşil sivri biber
İki tane salatalık
İki diş sarımsak
İki tane kuru soğan
Acılı ezme tarifi: Sarımsak, soğan, dereotu, maydanoz, salatalık, sivribiber blenderden geçirilir. Ardından, blenderden geçirilmesi gereken diğer malzeme, domatestir. Bunun sonrasında ise tüm malzemelerin tel bir süzgeçten geçirilerek, fazla olan sularının alınması sağlanır. Bu şekilde elde edilmiş olan malzemelerin bir karıştırma kabının içerisine alınması, ve üzerine, domates salçası, biber salçası, kimyon, karabiber, ve pul biberin eklenmesi gerekmektedir. limon suyu, zeytinyağı, ve tuzun da ilave edilmesinin ardından acılı ezme servise hazır.
Afiyet olsun

Yorum yapın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.