10 Ağustos 2012 İftar Menüsü

İftar menülerimizi sizlerle paylaşmaya devam ederken, 10 Ağustos 2012 iftar menüsü ile, bugün için de iftara ne pişirsem derdinize son vermeyi amaçlamaktayız. İftar menüleri arasından oluşturmuş olduğumuz 10 Ağustos 2012 iftar menüsü ile, iftara ne pişirsem diyenlerin damak tadına hitap edebileceğimizi ummaktayız. O halde, hiç zaman kaybetmeden, iftar menüsünü, 10 Ağustos 2012 için paylaşmaya başlayalım:

Yayla Çorbası
Yayla çorbası için gerekli malzemeler:
Yarım tatlı kaşığı toz biber
Bir tatlı kaşığı nane
İki tatlı kaşığı sıvıyağ
Bir tatlı kaşığı tereyağı
Üç çorba kaşığı yoğurt
Bir buçuk çorba kaşığı un
Bir bardak aşurelik buğday
Yayla çorbası tarifi: Öncelikli olarak buğdayın, bir kaç saat, suyun içerisinde ıslatılması gerekmektedir. Daha sonra, suyu süzülen buğdayın içerisine altı bardak su ilave edilerek, buğdayın haşlanması sağlanır. Ortalama yarım saat buğdayların haşlanmasının sonrasında, içerisine üç bardak daha su ilave edilir. Başka bir yerde ise, bir bardak su ile un ve yoğurt karıştırılır. Kaynamakta olan buğdayın suyundan da kepçe ile bir miktar alınarak, hazırlanmış olan karışıma eklenir; ve sonrasında, hazırlanan yayla çorbası terbiyesinin, buğdayların üzerine dökülmesi, ve pürüzsüz olması için de karıştırılması sağlanır. Başka bir yerde ise yağı erittikten sonra içerisine, nane, ve toz biber ilave edilerek kızdırılıp, yayla çorbasının üzerine eklenir; ve bunun ardından yayla çorbası servise hazır hale gelir.

Patates Dolması
Patates dolması için gerekli malzemeler:
Karabiber
Su
Tuz
Sıvıyağ
İki çorba kaşığı salça
İki tane domates
İki diş sarımsak
Üç tane biber
İki tane soğan
Altı tane patates
300 gram kuzu eti
Patates dolması tarifi: Patatesler önce soyulur; sonrasında ise üçe bölünerek, ortaları çanak şeklinde açılacak şekilde oyulur. Patateslerin içerisinden çıkan parçaları da bir kenarda bekletin. Patatesleri, sıvıyağ içerisinde hafifçe pişirin. Soğanlar ve sarımsağın yemeklik, kuzu etinin ise, küçük küçük doğranması sağlanır. Bir küçük tencerenin içerisine yağ konulur, ve önce soğan ve sarımsaklar, ardından da et kavrulur, ve salçanın yarısı da bu karışımın içerisine ilave edilir. Malzemelerin üzerine bir miktar s da ilave edilerek malzemelerin pişmesi için tencerenin kapağı kapatılır. Pişme işleminin gerçekleşmesine yakın da doğranmış olan biberlerin tencerenin içerisine atılması gerekmektedir. Doğranmış domates, karabiber, ve tuzun da ilave edilmesinin ardından, etli karışımın tamamen pişmesi beklenir. Daha sonra ise, bu pişirilmiş olan etli harç, kızartılmış olan patateslerin içerisine doldurulur. Patateslerin içi de, en başta ayrılmış olan oyulmuş içten çıkan patateslerle kapak şeklinde kapatılır. Daha sonra bu patateslerin, yuvarlak bir fırın tepsisine dizilmesi sağlanır. Salça, ayrı bir kapta su ile karıştırılır. Sos halini alan bu salçanın da patateslerin üzerine dökülmesinden sonra, daha önce ısıtılmış olan fırın 180 dereceye ayarlanır, ve patates dolmasının bu şekilde pişirilmesi sonrasında da servis edilmesi sağlanır.

Tavuklu Pilav
Tavuklu pilav için gerekli malzemeler:
Tavuk suyu
Tuz
Sıvıyağ
İki çorba kaşığı kuş üzümü
İki çorba kaşığı dolmalık fıstık
Bir tane kuru soğan
Üç bardak pirinç
Bir tane tavuk göğsü
İki tane yufka
Tavuklu pilav tarifi: Tavuklu pilav için bir kalıp seçilmeli; ve bu kalıp, katı yağ ile yağlandıktan sonra, buzdolabında dinlenmeye bırakılmalıdır. Tavuk göğsü haşlanır; sonrasında ise didiklenir. Sıvığaın içerisinde önce kuru soğan; sonrasında da pirinç ilavesi gerçekleştirerek kavurma işlemi yapılır. Kuş üzümü, ve dolmalık fıstığın da eklenmesi ile, kavurma işlemi tam olarak gerçekleştirilir. Daha sonra ise, tavuk suyu, ve su ilave edilerek, pilavın pişmesi sağlanır. Tuzun ilave edilmesinin gerekliliğini ise unutmamalısınız. Pilavın pişmesinin ardından, içerisine, didiklenmiş olan tavuk göğsü ilave edilir. Tavuklu pilav iyice karıştırılır. Daha sonra, dolaba bırakılmış olan kalıp alınır; ve yufkalar kalıbın içerisine yerleştirilir. Pilav yufkanın içerisine konulur, ve yufkanın kenarları pilavın üzerine kapatılır. Daha sonra, tavuklu pilavın, daha önce ısıtılarak 180 dereceye ayarlanmış olan fırında pişirilmesi, kızarmasının sağlanması işlemi gerçekleştirilir.

Patatesli Fasülye
Patatesli fasülye için gerekli malzemeler:
Yeteri kadar tuz
Yeteri kadar karabiber
Yedi ya da sekiz dal roka
Bir ya da iki yemek kaşığı limon suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
150 gram soya fasülyesi
Yarım kilo patates
Patatesli fasülye tarifi: Patatesler soyularak, küp şeklinde, iri iri doğranır. Daha sonra ise kaynamış suyun içerisine atılarak yedi, ya da sekiz dakika haşlanır. Daha sonra, patateslerin haşlandığı suyun içerisinden patatesler alındıktan sonra, soya fasülyesinin beş dakika haşlanması sağlanır. Bu arada haşlama suyunun içerisine limon suyu eklemeniz de önerilmektedir. Patateslerin bir kaseye alınması sağlanır, ve içerisine, zeytinyağı, karabiber; ve tuz ilave edilir. Sonrasında çatal ile ezilen patateslerin içerisine, ince kıyılmış roka; ve limon suyu da ilave edilir. Karıştırılmasının ardından servis tabağına alınan malzemelerin üzerine, soya fasülyesi ilave edilir. Daha sonra ise, ayrı bir yerde, zeytinyağı, tuz, ve baharat karışımı hazırlanarak patatesli fasülyenin üzerine dökülür; servis edilir.
Afiyet olsun

Yorum yapın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.