Akdeniz Diyetinin Sağlığa Yararları

Diyetleri sadece zayıflamak için yapmayan bizler, sağlıklı diyetlerle hem zayıflayabilir, hem de bu diyetlerin sağlığımıza olan faydalarından yararlanabiliriz ki bu sağlıklı diyetler arasında Akdeniz diyeti de yer almaktadır. Daha çok sebze ve meyve tüketmeye dayalı olan Akdeniz diyeti nasıl olur sorusunun yanıtları arasında doyurucu tahıllar tüketmek, zeytinyağı ve deniz ürünlerşnden faydalanmak da yer almaktadır. Diğer detayları ilerleyen bölümlerde aktaracağız ve Akdeniz diyetinin sağlığa yararlarından da söz edeceğiz.

Akdeniz Diyetinin Sağlığa Yararları

Akdeniz diyeti nasıl olur sorusunun yanıtlarını sizlere ilerleyen bölümlerde aktaracağız. Ancak, Omega-3 deposu balık, fıstık, vitamin ve mineral kaynağı sebze ve meyveler, doğal meyve suyu olarak bilinen zeytinyağı… gibi besinlerden oluştuğunu basitçe belirtebiliriz. Bu sayede hem fiziksel, hem de zihinsel sağlık sorunlarına iyi gelir.

■ Akdeniz diyetinde kullanılan yiyeceklerin lif içerikleri oldukça yüksektir. Çabuk sindirilmezler. Dolayısı ile uzun süre tok kalmak ve bununla birlikte kan şekeri dalgalanmalarını önlemek mümkündür. Böylece hem sağlıklı zayıflayabilir; hem de diyabetten korunursunuz.

■ Kalp ve kanser hastalıklarına yakalanma ve bu hastalıklara bağlı ölümleri azaltma durumu Akdeniz diyeti ile söz konusudur. Böylece %20 daha uzun yaşama şansını elde edersiniz.

■ Kolesterol ve kan şekerini dengeleyen; bununla birlikte damar sağlığını koruyan Akdeniz diyetinin sağlığa yararları arasında alzheimer ve demansın önlenmesi de yer almaktadır.

Akdeniz Diyeti Nasıl Olur?

Sağlıklı diyetlerin hepsinin temelinde yaşam tarzı haline getirilmesi yer almaktadır. Örneğin kahvaltı her sabah yapılmalıdır, çünkü sağlıklıdır. Bir diyet gereği kahvaltı yapmak doğru değildir. Akdeniz diyeti de bunun gibidir. Peki yaşam tarzı haline getirilmesi gereken şeyler nelerdir?

■ İçeriğinde Omega-3 yağ asitlerini bulunduran sardalya, istavrit, somon… gibi balıkları ve deniz ürünlerini haftada en az iki kere tüketin.

■ Hayatınızda katı yağlardan çok zeytinyağı, fındık yağı gibi sıvı, sağlıklı, bitkisel yağlara yer vermeye çalışın.

■ Tatlı krizleriniz tuttuğunda dondurma, kek, tatlı yemek yerine çilek, kuru üzüm, elma tüketin. Doğal olarak vücudunuzun şeker gereksinimini karşılamış olursunuz.

■ Güne mutlaka kahvaltı ile başlayın. Kepekli lifli gıdalar, sağlıklı tahıllar, sebzeler ve yeşillikler tüketerek sizi güne başlatacak bir kahvaltı, aynı zamanda sizi öğlene kadar tok tutacak ve günü zinde geçirmenizi sağlayacaktır.

Yorum yapın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.