İğneli Epilasyon İle İlgili Önemli Bilgiler

Bu yazımızda sizlere iğneli epilasyon ile ilgili bilgilerden söz ederek, iğneli epilasyon nasıl yapılır; ve iğneli epilasyon nedir şeklindeki soruların yanıtlarını aktaracağımızı belirtmemiz gerekmektedir. Eğer siz de iğneli epilasyon ile ilgili bilgi edinmek istiyor, iğneli epilasyon nedir, ve iğneli epilasyon nasıl yapılır diyorsanız, hiç zaman kaybetmeden, iğneli epilasyon hakkındaki detayların aktarımını gerçekleştirmeye başlayalım:

Uygulanan en eski epilasyon yöntemi olarak bilinen iğneli epilasyonun, alanında uzman bir kişi tarafından, steril koşullarda uygulanması gerekmektedir. Özellikle beyaz, sarı, ve ince kıllarda etkili olduğunu belirtmemiz gerekmektedir.
İğneli epilasyon nedir_ İğneli epilasyon nasıl yapılır? İğneli epilasyonda bir ince uçlu yumuşak iğne bulunmaktadır. Bu iğne ile kıl köklerine girilir, ve kıl köklerinin tahribi, bir elektrik akımı ile sağlanır. Bunun sonrasında kalıcı çözüm elde edilmektedir.
İğneli epilasyon kaç seans sürer? İğneli epilasyonun sonuç verebilmesi için uygulanması gereken seans sayısı, kişinin tüylerinin hangi zaman aralığında çıktığına, ne kadar yoğun olduğuna; ve renginin nasıl olduğuna göre belirlenmektedir.
İğneli epilasyon nasıl yapılır? Tek seferlik kullanılan steril iğne, kıl köküne paralel olarak tutulmak sureti ile kıl köküne sokulur; sonrasında hafif şiddetli elektrik akımı bölgeye verilir, ve kıl kökünün tahrip olması beklenir. Elektrik akımı kesilir, iğne bölgeden çıkartılır. Bunun sonrasında, eğer istenilen sonuç elde edildi ise kılın da çıkmış olması gerekmektedir.
İğneli epilasyonun zararları: Zaman zaman iğneli epilasyonda kabarmalar; ya da kızarmalar gözlemlenebilmektedir; ve bu durumun normal karşılandığını da belirtmemiz gerekmektedir. Acı hissinin ise, vücudun hassas olduğu dönemlerde algılandığını belirtmemiz gerekmektedir. Vücudun hassas olduğu dönemler: adet dönemi, grip zamanları, uykusuz; ya da yorgun olunan zamanlar olarak tanımlanmaktadır. Bu zamanlarda iğneli epilasyonun yaptırılması önerilmemektedir.
İğneli epilasyon yaptırmaması gereken kişiler: hamileler, aids hastaları, kalbinde pil bulunan kişiler, şeker hastaları, varis problemi olanlar, vücudunda ödem sorunu yaşayan kişilerdir. Bir de, iğneli epilasyon uygulanmayan bölgeler bulunmaktadır: kaşlar, göğüs kenarları, kulak, zaman zaman bikini bölgesi, kasıkların iç tarafı; ve koltuk altına iğneli epilasyon uygulanması önerilmemektedir.
İğneli epilasyonun yapılmasından sonraki on gün güneş altında kalınmamalıdır. İlk bir gün sonuna kadar ise, deodorant; ve pargün kullanılmamalı, asitli sabunlar, sıcak su; ve kese gibi şeyler deriye sürülerek tahriş edilmemelidir.

Yorum yapın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.