Cilt Kanseri Belirtileri Ve Cilt Kanseri Önlemleri Hakkında Bilgiler

Bu yazımızda sizlere cilt kanseri hakkında bilgiler vererek, cilt kanseri belirtilerini aktarıp, sonrasında da cilt kanseri nasıl önlenir sorusunun yanıtları arasında yer alan cilt kanseri önlemlerinden söz edeceğimizi belirtmemiz gerekmektedir. Eğer siz de cilt kanseri ile ilgili bilgi sahibi olmak istiyorsanız, zaman kaybetmeden cilt kanseri belirtileri, sonrasında da cilt kanseri önlemlerinin aktarımını gerçekleştirmeye başlayalım.

Cilt kanseri belirtileri: İlk olarak kollarınıza bakmalısınız. Eğer ki kolunuzda bulunan ben sayısı yirmiden fazla ise, bu durum cilt kanseri belirtileri arasında yer alabilir. Bunun yanında, vücudunuzun herhangi bir yerinde, kabarma, kabuklanma, ya da yaralanma durumu varsa, ve bu durum bir aydan uzun süredir devam ediyorsa, risk taşıyor olabilirsiniz. Vücudunuzun herhangi bir yerinde, yeni bir ben oluşumuna tanık olduysanız, ve bu benin, diğer benlerinize benzemediğini düşünüyorsanız, durumu, cilt kanseri riski taşıması dolayısı ile bir doktora kontrol ettirmelisiniz. Ailenizden herhangi bir kişide melanom problemi varsa, kendinizi cilt kanserine karşı sorgulamanız, ve sorgulatmanız gerekmektedir. Vücudunuzda önceden de var olan bir beninizde, yapı, renk, ya da boyut değişikliği söz konusu ise, cilt kanseri sorgusu ile doktorunuza başvurmalısınız.
Cilt kanseri nasıl önlenir? Cilt kanseri önlemleri arasında yer alması gereken ilk detay, güneşten kendinizi olabildiğince korumanızın gerekliliğidir. Kemik erimesi için güneşe çıkmalı, ve gerekli D vitamininizi almalısınız; ama bunu, 10:00 öncesi, ve 16:00 sonrasında yapmaya özen göstermeli; ya da en az SPF15 içerikli ürünler kullanmalısınız.
Bronzlaşmak için solaryum tarzı ortamlarda bulunmamanızın gerekliliğini de belirtmeliyiz. Güneş gözlüğü kullanmaya özen göstermelisiniz, aynı zamanda kullandığınız şapkalar geniş kenarlı olmalı, ve bunun yanında giysileriniz, güneşi çekmemeleri adına açık renk olmalı.
Güneşin etkilerinin, çok sıcak zamanlarda gölgede de kendini gösterdiğini unutmamalı, ve bu ortamlarda da güneş koruyucu kullanmalısınız. Aynı zamanda, güneş koruyucuyu, evden çıkmadan yirmi dakika kadar öjnce sürmenizin önemi de büyük. Her iki saatte bir krem, ya da spreyinizi yenilemeli, ve bunun yanında, deniz sonrasında, ya da terlemenizin ardından da, kullandığınız güneş koruyucunun yenilenmesi öneriliyor.
Kullanacağınız güneş koruyucu ürünlerin raf ömürlerinin de önemli olduğunu unutmamalısınız. Ortalama üç yıl ömürleri bulunan bu ürünlerin bulundukları ortam sıcak ise, zaman daha da azalmaktadır. Bunun yanında, son kullanma tarihlerine dikkat etmeniz önemlidir. Kullandığınız antibiyotik, ağrı kesici, hormon, diyabet, tansiyon; kolesterol gibi ilaçların da, güneşe olan hassasiyetinizi arttırdığını unutmamalı, alınabilecek önlemleri doktorunuza danışmalısınız…

Yorum yapın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.