Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'nde, kainatın yaratıcısı ve alemlerin Rabbi bağışlayıcı ve acıyıcı yüce Allah tüm dualarınızı kabul etsin.iyi kandiller
Grup 84'ün şarkısını dinledim ve bunu da tartışmak istedim sizlerle.. Şarkının sözlerinde diyo ki:
Gördünmü bak bizden ötesi de varmış
Yaşananların hepsi meğer birer yalanmış
Kaderimde bu da mı vardı
Sevdiğimi başkalarıyla göreceksem eğer...
Diye devam ediyo şarkı. Benim dikkatimi çeken bu kısımlar oldu...:''bizden ötesi de varmış'' olmamalı mıydı? Bir insan hayatını tek kişi için mi yaşar? ben bi kişiden onun hataları eksikleri yüzünden ayrılıyorsam; onun yaptıklarından kendimi suçlayıp : O olmadı başkası da olmiycak mı demeliyim ki diyo ki şarkıda :''bizden ötesi de varmış, yaşananların hepsi meğer birer yalanmış'' daha sonra başka biriyle olunca önceden yaşananlar yalan mı oluyor? Hangi ülkede? Hangi görüşe göre?
''kaderimde bu da mı vardı? sevdiğimi başkalarıyla göreceksem eğer kör olsun bu gözlerim''.... İnsan kaderini biraz da kendisi yaratmazmı? Eğer sebep sensen neden onun başkasıyla olmasını kader olarak yorumluyorsun? Hatta belkide bunun adı: sevdiğini kendi ellerinle başkasına vermektir, olamazmı?
Yazdıklarımı kimse yanlış anlamasın bu tür olaylar aldatmalarda da oluyor ama bu şarkıda bahsedilen: bizden öte kısmıyla aldatmanın dışında kaldığını algıladığımdan bunları yazdım.
Sizlerin düşünceleri nedir bu konuda?www.maviboncugum.com
ya tabi kader insanın alın yazısı olarak biliyoruz biz türk ler bunu veya bize böyle ögretilmiş atalarımızdan sürekli bu kelimeyi duya duya bu günlere kadar gelmiş ve bu türk toplumundada devam eder gider..veya ben bu ülkede yaşadım için böyle biliyorumm.elbette bunu deyiştirmek kişinin kendi elinde olan bişey..konu sevdiyini başkasınla görmek se bunuönce yaptıkların ve yapacakların ilgilendirir..fedekarlık çok önemlidir hep sen yaparsın o hiç bişey yapmazsa olacagı budur veya bunun tersi de olabilir.sen veya sevdiyin ozaman uyum içindeki kişiyi seçecektir.buna kendini hazırlaman lazım bu kader deyildir.zaten anlaşa biliyosan ne sen onu başkasıyla nede o beni başkasıyla göremez ki..en önemlisi erkek ve kadın arasında güven.ve yapılan FEDEKARLIK...bunu anlamak çok önemli işte..
Herşey kader değildir insan bazen kandi kaderini kendi belirler.Herkes intihar ediyor diye bende edeyim bu da kader olsun ne alaka giderek yozlaşan vede değerlerini yitiren bir toplum olduk.Yapmacık dostluklar samimiyetsizlik bizleri bu hale getiriyor.
abla haklısın da ama olay dostluk değildi. O zaman şöyle soriym sana: bi baan veya erkek: ilişkisinde her fedakarlığı yapar. ama karşısındaki hiç birini görmez: o bişey yapmışken diğeri şunu yapmadın ama der ya...
böyle bi ilişkide fedakarlık yapan bi gün ayrılırsa. ve ayrıldıktan sonra da başka biriyle mutlu olmayı denerse bu ayrıldığı kişiye ihanet ya da sürpriz midir yoksa olması gereken midir?
bu hiç bişey yapmayan karşı tarafın kaderi öidir yoksa hakettiği midir?www.maviboncugum.com